• Vérzékenység öröklődhet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/úr! Párom édesanyja párom születése óta vérzékenységben szenved. Páromat még akkor megvizsgálták, és ő nem örökölte ezt a betegséget. Idén júniusban született egy közös kislányunk, és a kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e hogy a lányunk örökölte a vérzékenységet a apai ágról? Nem tudom, hogy a párom genetikailag hordozza-e a betegséget, és azt tudom, hogy nőknél nagyon ritka a vérzékenység. De mivel anyósom vérzékeny, szeretném megtudni, hogy mennyi az esélye annak, hogy ezt a lányunk örökölte. Nem találtam sehol sem erre vonatkozó információt, az Interneten. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, Lővy Tímea

        Dr. Pétervári László válasza a vérzékenység témában

        Vérzékenység nemhez kötött öröklődést mutat, X-hez kötöt recessiv.Ez azt jelenti, hogy fiuknál jelenik meg a lányok gyakran csak hordozók. Lányuk nem valószinü, hogy örökelte, mert akkor az apa is beteg lenne. Vérzékenységnek több formája van ezt genetikai vizsgálattal ki tudják mutatni.


        Kérdés: 2011. december 04., 21:51; Megválaszolva: 2011. december 08., 14:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.