Alacsony hemoglobin szint

Üdv. Pár hete voltam vérvételen műtét miatt, ahol észrevettem a kapott leletből, hogy a referencia tartomány alatt van kicsivel a hemoglobin szintem. Minden más érték jó lett. Gyerekkorom óta fehér a bőröm sokszor megkaptam hogy sápadt vagyok, de így eszembe jutott, hogy lehet csak az alacsony hemoglobin miatt volt/van ez. (most is sápadt vagyok) . Olvasgattam, hogy mitől lehet ez az állapot, vagy valamilyen betegség (amit kétlem, mert mindt mondtam gyerekkorom óta sápadt vagyok és nincsenek panaszaim) , vagy vashiány, ez a valószínűbb úgy tudom. Napi 17mg vasat viszek be C vitamin és folsav mellett étrendkiegészítő multivitamin formájában és ez mellé még az ételekből is felszívódik valamennyi. Kérdésem az, hogy miért lehet alacsony a hemoglobinom még így is? Esetleg ezen kívül szedjek pár hónapig még több vasat? Köszönettel: István

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza vérszegénység témában

Kedves Kérdező!

Mielőtt elkezdene szedni bármit is, újabb labor vizsgálattal tisztázni kellene nem csak a HgB, hanem a serum vas értéket, a vasszállító enzimek szintjét, a gyulladásos paramétereket. Ugyanis egyedül a HgB érték eltérése nem eléggé informatív.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2015. január 31., 16:04; Megválaszolva: 2015. február 15., 15:59
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és...
Terhesség - véralvadási paraméterek
Tisztelt Doktornő, 11 hetes terhes vagyok, decemberben volt egy missed ab.-m az 5. héten. Jelenleg nincs panaszom, de a laboreredménynél az alábbiakat...
Vashiány és Koronavírus oltás
Leiden heterozigota és Covid
Leiden-mutáció, COVID-19 oltás