Leiden mutáció nem igényel kezelést?

Tisztelt Doktornő! Missed ab utáni genetikai vizsgálatom eredményei: FV (506Arg--Gln) heterozigóta Fll g.20210G A normál MTHFR (226Ala--Val) heterozigóta A genetikus az MTHFR-re folsav szedését javasolta, a Leiden miatt hematológust kellene felkeresnem. A nőgyógyászom azonban nem ad utalót, szerinte a folsav is felesleges, a Leiden pedig nem állhat a missed ab hátterében és nem jelent kockázatot egy következő terhességnél sem. Valóban nincs okom aggodalomra? Az endokrinológusomnak is mutattam az eredményt, neki meggyőződése, hogy vérhigítót kellene kapnom már a teherbeesés előtt. Milyen további kivizsgálás lenne indokolt, illetve hogyan előzhetném meg a következő sikertelen terhességet? Válaszát köszönöm. Anna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a Leiden mutació témában

Eredményeivel hematológiai szakrendelést keressen fel.Vérhígító kezelés /LMWH/szóba jön, ott felírják a szükséges készítményt. A vetélésben ez szerepet játszhat.

Kérdés: 2014. június 11., 14:08; Megválaszolva: 2014. június 12., 22:34
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Nagy lehet a baj? 2.
Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi...
Hajas sejtes leukémia és oltás
Laboreredmény
Nagy lehet a baj?