Leiden homozigota

Tisztelt Doktor Ùr! 5 évvel ezelőtt Leiden homozigota mutáciòt diagnosztizáltak nálam. Gyógyszert nem kell szednem, csak azt a tájékoztatást kaptam, hogy ha terhes leszek akkor mindenképp illetve hosszú utazás alkalmával ajánlott vérhigitó. Jelenleg fitness versenyre készülök, ahol a felkészülés végén pár napos fokozatos vìzelhagyás van, ami utolso nap már csak 1-2dl-re korlátozódik. (Esetleg vizhajtas is) Abban szeretném a segìtségét kérni, hogy ez számomra mennyire veszélyes, annyira be tud-e sűrűsödni a vér, hogy trombozis veszely lép fel? Ajánlaná-e esetleg vérhigitó alkalmazását erre a pár napra? Előre is köszönöm a segìtséget! Üdvözlettel: Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a Leiden mutació témában

Kedves Kérdező! A napi 1-2 dl víz fogyasztása valóban a vér besűrűsödésével jár, senkinek sem veszélytelen, Önnek pedig kifejezetten káros lehet. Hogy kell-e vérhigítót szedni, arról erősen megoszlanak a vélemények még normál körülmények között is. Van, aki addig nem ad, amíg egy trombózis fel nem lépett, van aki szorgalmazza megelőzés képen is, hiszen a homozygotaság azt jelenti, mindkét génje hordozza a betegséget. Nem tudom ajánlani, vagy nem ajánlani Önnek az átmeneti vérhigító szedést, ahhoz túlságosan kevés számomra az információ. Azt gondolom, nagyon körültekintően meg kellene ezt beszélnie kezelőorvosával. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. április 22., 13:37; Megválaszolva: 2014. május 02., 07:25
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Limfocita alacsony száma
Nagy lehet a baj? 2.
Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi...
Hajas sejtes leukémia és oltás
Laboreredmény