Tartós hőemelkedés és eosinophilia

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3, 5-4 hónapja tartó hőemelkedésem okának kiderítésével kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. A hőemelkedésem jelentkezése előtt volt egy végbélrepedésem (a sebészeten nem tapasztaltak elváltozást, mégis ezt a diagnózist kaptam) , a vérzés 1-2 héten belül elmúlt, a fájdalom (székeléskor) azonban továbbra is fennáll (semmilyen emésztési problémám nincs; az összes orvos által javasolt kúpot, krémet, stb kipróbáltam.) A vérképem a hőemelkedés megjelenése után 3-4 héttel alacsony összfehérvérsejt számot (3, 5) , az optimálisnál valamivel magasabb eosinophil és monocyta számot mutatott, néhány hét múlva a monocyta és összfehérvérsejt normalizálódott, az eosinophil viszont azóta is emelkedik, jelenleg 14. Ezen és az állandó vashiányon kívül minden rendben van a vérképemben, CRP alacsony. A hőm jellemzően 37, 3-ig megy fel, de előfordul rövidebb időszakokra, hogy 37 alatt van, vagy 37, 3-nál magasabb. A hőn kívül a következő fontosabb tüneteim voltak időrendben: hetekig ízületi fájdalom, ezzel egy időben fájdalom a lép és máj környékén, 1-1 nagy hematóma a comb hátsó részén anélkül, hogy nagyobb ütés ért volna (vagy legalábbis nem emlékszem ilyenre) , mellkas rtg alapján enyhe mellhártya gyulladás (antibiotikum után elmúlt, tünete nem volt) , furcsa érzés a szöveteimben (kellemetlen ha megszorítják a felkarom, combom, kezem, csont vagy csonthártya fáj ilyenkor, nem tudom. Ezek a tünetek mostanában csak akkor jelentkeznek néhány napra, ha éppen megy föl a hőm) , elhúzódó menstruáció (legutóbb normális volt, a nőgyógyász szerint nincs semmi bajom) , 2 hete enyhe köhögés. Jellegzetes allergiás tüneteim nincsenek, féregpete negatív, gégészet negatív, teljes hasi ultrahang negatív, nagyon alapos autoimmun szerológiában nincs érdemi eltérés. Ön mit javasol, milyen irányban érdemes tovább gondolkodni, vizsgálatot végezni? 28 éves vagyok, eddig nagyon ritkán voltam beteg. Igaz az, hogy az eosinophilia életveszélyes, ha hosszan fennáll? Nagyon köszönöm a segítségét

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hőemelkedés témában

Kedves Kérdező!

Az alapos kivizsgálás eredményei között pajzsmirigy eredményt nem írt, pedig az állandó hőemelkedés utalhat pajzsmirigy túlműködésre (is) . Egyébként a tünetei leginkább valóban autoimmun betegség gyanúját keltik, az immunológiai vizsgálatokat érdemes pár hónap múlva megismételni, mivel az autoimmun antitesteket nagyon nehéz kimutatni.

Az eosinophilia okát is ki kell deríteni, de nem maga az eosinphilia az életveszélyes, ez csak egy tünet.

Üdv: dr. Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. május 26., 19:33 ;Megválaszolva: 2014. május 30., 23:26
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Lehetek leukémiás?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tüneteim: idén aug. 11-én vérköpésem volt (élénk piros színű nyál, 3-4. köpésre barnára váltott, majd...
Hőemelkedés
Kedves Doktornő! 3 éve rendszeresen hőemelkedésem van, kb.37.3.majdnem minden nap.Ez nagyon megvisel rossz a közérzetem, betegnek érzem magamat...
Heterozygota
Vérkép elemzés
Vas,ferritin