nem múló hőemelkedés

Tisztelt hölgyem/uram! Visszatérő torokgyulladással küszködök, legalábbis amit tudok, hogy két havonta legalább visszatér a torokfájás hőemelkedéssel, enyhe köhögéssel. Most már harmadjára jött vissza, de most antibiotikum nélkül helyre sem jöttem. Sumamed-et szedtem rá, már vége a kezelésnek két napja és a torkom már nem fáj, viszont a hangom még kicsit rekedt és a hőemelkedésem nem akar elmúlni. Az antibiotikum szinte mindenre jó volt, de a három hete torokfájással kezdődő hőemelkedésem még mindig tart. 37, 3 fölé nem megy, viszont már 37-nél is rossz a közérzetem és ráz a hideg. A háziorvosom asszisztense azt mondta, hogy ne aggódjak, mert ez a szervezetem védekező reakciója..de mivel már hetek óta tart hullámokban, így elkezdtem aggódni. Nem tudom már mire vélni a hőemelkedést. Azt is mondta, hogy lehet, hogy góc mandulám van... Mitől lehet a hőemelkedés? Valami komolyabb bajom van esetleg? Vagy valamilyen fennmaradó gyulladás okozza? Kérjek labort és egy időpontot a helyi fül-orr-gégészhez? Mit gondol?

Dr. Zaránd Rajmund válasza hőemelkedés témában

Tisztelt Hölgyem!

A gyulladás természetét és okát fizikális vizsgálat és laboratóriumi vizsgálatok, mikrobiológiai mintavétel tudja esetleg tisztázni. Valószínűleg semmi életveszélyes alapbetegség nem áll a háttérben, inkább pech szériának tűnik.

Kérdés: 2018. december 14., 13:22 ;Megválaszolva: 2018. december 15., 18:35
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyirokcsomó duzzanat és afta
Másfél hete hőemelkedést tapasztaltam (37, 7) és a bal fülem vonalában (arc, állkapocsszél) olyan érzést, mintha "huzatot kapott volna". 1 hete...
Hoemelkedes
Jonapot kivanok Lenne egy kerdesem. 2 honapja allando hoemelkedesem van, 36.9-37.3 C fok. Elmentem labor-ba es nyal tenyesztes utan Staphylococcus Aureus-t...
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...