Lehetek leukémiás?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Tüneteim: idén aug. 11-én vérköpésem volt (élénk piros színű nyál, 3-4. köpésre barnára váltott, majd kitisztult) . Az azóta eltelt időszakban még kevésszer előfordult, de már "csak" halvány rózsaszín vagy narancssárga formában, mindenképpen megszűnőben vannak talán a tünetek. Ezek spontán távoztak, de fogmosáskor is tapasztaltam vérezgetést. Szedtem C-vitamint, használok fogínyvérzésre szájvizet, most nem tapasztalom fogmosáskor egy ideje. Azóta éjszaka nem tudok aludni, pánikrohamaim vannak, állandóan lázasnak érzem magam (du. 36, 7-36, 9-et szoktam mérni, de volt már 37-37, 1 is) , ráz a hideg vagy lever a víz, egyik hónapban a menstruációm is elmaradt, néha fáj a fejem, bár gyorsan, magától elmúlik, fogytam is, bár enni sem tudok sokszor, éjszaka megriadok, hogy izzadok-e (egyszer-kétszer előfordult) . Észrevettem a bőrömön kb. 6-7 db tűszúrásnyi, piros pöttyöt és egy gombostűfejnyi, halványlila pöttyöcskét, ami úgy néz ki, mint egy kis karika, nem teleszín, de ezekre azt mondta 2 orvos is, hogy hajszálér tágulatok. Vizsgálatok: mellkas rtg. neg., gyomortükr. neg., fül-orr-gégészeti fizikális, endoszkópos és képalkotós vizsg. neg., belgyógy. neg., infekt. neg., hasi UH neg., nyaki Uh-n találtak submand. megnagyobbodott nycs-kat, egy nagyot is, ami 15x5, 5 mm-es, szokványos szerk., norm. hilusi keringésű, eddig is voltak ilyen nycs-im, és azon az oldalon talált a fogorvos gondot is az alsó állkapocsban, volt már 4 vérképem is, az utolsó 3 hete: WBC: 8, 4 G/L, RBC: 4, 7 T/L, HGB: 128, 0 g/L, HCT: 0, 39 L/L, MCV: 82, 80 fL, MCH: 27, 2 pg, MCHC: 328, 00 g/L, RDW-SD: 39, 3 fL, RDW-CV: 13, 3 %, PLT: 233 G/L, MPV: 9 fL, PDW: 11 %, Neu: 0, 70 L/L*, Eo: 0, 01 L/L, Ba: 0, 00 L/L, Mo: 0, 08 L/L, Ly: 0, 21 L/L*, Neu (abs): 5, 89 G/L, Eo: 0, 09 G/L, Ba: 0, 01 G/L, Mo: 0, 63 G/L, Ly: 1, 77 G/L, Retilkulocyta: 0, 008. Lehetek leukémiás? Azóta se éjjelem, se nappalom. Szeretném az életem a régi mederbe visszaterelni. Kérem, segítsen! Van okom aggodalomra, mit tegyek? Köszönöm.

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hőemelkedés témában

Kedves Kérdező!

Sem a panaszai, sem a labor lelete nem utal leukémiára. Az éjszakai izzadásoknak és a testsúlyveszteségnek sok más oka is lehet, nem utolsó sorban az idegrendszer állapota, a túlzott aggodalmaskodás.

Ahhoz, hogy teljesen megnyugodjon, lehet hogy hasznos lenne megbeszélnie egy haematológussal is.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. november 01., 15:27 ;Megválaszolva: 2012. november 03., 23:59
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Tartós hőemelkedés és eosinophilia
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3, 5-4 hónapja tartó hőemelkedésem okának kiderítésével kapcsolatban szeretném kérni a segítségét. A hőemelkedésem...
Hőemelkedés
Kedves Doktornő! 3 éve rendszeresen hőemelkedésem van, kb.37.3.majdnem minden nap.Ez nagyon megvisel rossz a közérzetem, betegnek érzem magamat...
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt
Magasabb értékek