Vas hiány

Tisztelt Dr. Nő -Úr! Három évvel ezelőtt 2009 -be elájultam, kórházba kerültem és kivizsgáltak ott derült ki hogy vashiányos anémiám van. Írtak vaskészítményeket, szedtem is 6 hónapon keresztül, kicsivel jobban lettem de nem igazán. 2011 év vége felé újra elmentem az orvosomhoz mert a mellkasom szúrt, és nagyon gyenge voltam zsibadtak a végtagjaim és a bőröm színe sárgás: agyag színű ami néha ijesztő sápadt vagyok mindenki ezt mondja.Teljes kivizsgálást kért a Dr. nő: Vérkép, vizelet, nőgyógyászat. Ezeken a vizsgálatokon kiderült hogy mind a két petefészkemen van egy -egy cista: 28mm -esek, azt mondta a Dr.nő, hogy ne ijedjek meg ettől. Viszont a vizeletemben vért találtak a menses kizárva mert az már akkor régen elmúlt.Dr.nőm azt mondta hogy a véremben gyulladást is lát. Gyomor tükrözésre küldött és a szájsebészetre mert van egy beletört gyökér az ínyembe, megmondom Önnek őszintén, hogy rettegek mind a két vizsgálattól, nem mertem elmenni se a gyomor tükrözésre se a szájsebészetre, de most már a Dr.nőhöz se merek elmenni mert szégyellem magamat előtte mert már ennek 3 hónapja is van.. Az gond, hogy gyenge vagyok, erőtelen, sápadt és a lábfejem is dagad néha - meg a kézfejem is duzzadt szokott lenni, a zsibadság érzése meg szinte napjában többször is előfordul a lábamban, a fejem meg fájni szokott 3 naponta, ez utóbbi már 2 éve van. Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mit tegyek? Szeretném azt is, hogy Ön szerint velem mi történhet? Azt akarom még elmondani, 2005 februárjában el lettem Sterilizálva, mert négy gyermekem van és mindegyik császármetszéssel született a negyedik után sterilizáltak el. Köszönöm. R.R

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza vérszegénység témában

Kedves Kérdező!

Nem írja, hogy a mostani vérképe milyen, van-e vérszegénysége. Mindenképpen folytatni kell a kivizsgálást, a saját érdekében menjen el a javasolt vizsgálatokra. Nyugodtan menjen vissza kezelőorvosához, és mondja el a vizsgálatokkal kapcsolatos félelmeit. Nem javasolnám, hogy orvost váltson emiatt, hiszen korábbi orvosa ismeri az ön kórtörténetét és vizsgálati eredményeit. A vashiánynak (és a társuló vérszegénységnek) mindig oka van, addig kell vizsgálódni, míg meg nem találjuk!

Kérdés: 2012. augusztus 09., 16:36; Megválaszolva: 2012. augusztus 10., 23:55
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma