• Vérszegény vagyok vagy egyéb bajom van?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Az utóbbi egy hónapban nagyon fáradtnak éreztem magam, egyfolytában csak aludnék, ezért a háziorvosom elküldött vérvizsgálatra. Azonban jövő héttől szabadságon lesz a doktorúr, és úgy néztem sok csillag van az eredményen. Mi lehet a baj? A helyettesítőorvoshoz forduljak, vagy várjam meg az újévet? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Na 140mmol/l (133-145) K 4,5 mmol/l (3,5-5,5) Cl 106mmol/l (97-110) Carbamid 4,9mmol/l (1,7-8,3) Glukóz 4,7mmol/l (3,4-6,1) Össz. bilirubin 8,4umol/l (<18,8) GOT/asat 15u/l (<32) Gpt/alat 14u/l (<35) ggt 9 u/l (5-36) alp 182 u/l (98-279) amiláz 71u/l (<220) totál protein 72g/l (66-87) cholesterin 4,5mmol/l (3,51-6,5) Triglycerid 0,69mmol/l (0,55-1,85) hdl-chol 1,51mmol/l (0,9-1,7) ldl-chol 2,85mmol/l (<3,35) egfr>60ml/min/1,73/m2 (>60) húgysav 321umol/l (150-339) ldh 305U/l (230-460) *kreatinin 85umol/l (<80) *Crp ultra 9,8mg/l (feln:0-5) *Vas 7,1 umol/l(9-26,6) LVK 51umol/l(20-62) TVK 58umol/l(47-72) *fibrinogén 4,35g/l (2-4) wbc 4,82g/l (4-11) *neut 41,5% (50-70) *lymph 42,3% (25-40) *mono 10,6% (2-8) *eo 5,2% (2-4) baso 0,4% (0-1) rbc 4,48T/l (3,9-5,3) Hgb 124g/l (119-160) Hct 0,386 l/l (0,30-0,47) McV 86,2fL (81-99) Mch 27,7pg (26,8-32,2) Mchc 321g/l (318-359) PLT 264 g/l (150-400) Wgr 9mm/h (<15)

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vérkép, vérszegénység témában

        Kedves Kérdező! Ezekből a labor leletekből egy gyulladás látszik, amit akár egy felső léguti fertőzés is okozhat, nem olyan súlyosak az eltérések, hogy ettől nagyon rosszul kellene éreznie magát. Látom viszont, hogy a pajzsmirigyével probléma van, TSH vizsgálati eredményt viszont nem látok. A pajzsmirigy állapotát mindenképpen ellenőrizni kellene, ez is okozhat olyan panaszokat, amiket Ön említ. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 16., 19:01; Megválaszolva: 2011. december 22., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés