Széklet kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Ebben az előzményben javasolta a vastagbéltükrözést, de nem sürgetően. Hány évesen ajánlott először? A puffadás szokott tünet lenni, gondolom a diéta miatt kaphattam el könnyen ezt a vírust. Véres széklet a kettőn kívül nem volt. Köszönöm szépen a választ. 05 09 én két székletem volt az egyiken volt egy vilagos piros folyékony dolog lehet hogy véres, a másik rendben volt reggel. Délután hánytam egyszer, ami vér csikos volt, és lázam volt. Kedden és szerdán otthon maradtam pihenni kekszet ettem és piritost. Szerdán délután ettem néhány kanál paprikás krumplit, de ma csütörtök reggel megy a hasam ismét,a wc papir apro pöttyös, de ez nem vér lehet hanem a fűszer paprika? sárgás a székletem. Lázam nincs, most meddig diétázzak, nagyon meg vagyok ijedve. Szükséges lehet mindkét tükrözésre? A gyomrom és a hasam fáj, hétvégen elutaztunk, ott kaphattam el? Csaladban egy főnek fájt a hasa. Tejes ételek után gyakrabban megy a hasam vagy a nehéz ételtől, de általában rendben van. Székletvertesztet hasmenésnél most nem csináltam. 2021 oktoberben voltam gasztroenterologian, mert a bal bordám alatt van hogy fáj, ott gázosabb a vastagbél a hasi uh szerint, de rendben van és zsirosabb a máj. 2021 aug vérkép is jó volt,és székletvérteszt negatív volt 2021 tavaszán. Előzmény. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01) egy székrekedést (04.28) követően néhány nappali utáni wc zést követően. A proktológián posterisan kúpot adtak. Minimális hiperaemia a hátsó comissurában a leleten (05 02) . Sok ülésnél még érzékeny. 05 08 án laza székletem volt, egy éttermi ebédet követően, a gyomrom is fáj, de nem érzem úgy, hogy túl sokat étkeztem volna. 05 09 én is laza széklet után a wc papíron világos piros folyékonyabb dolog volt, ami elkenhető (sajnos éppen menstruációm van, de már elmúlóban) . 05. 05 és 05.06 napon is paradicsom öntetes tésztát ettem. 2021 tavasszal a széklet vérteszt negatív volt. Szüleim testvéreinek és unokatestvérének idős korban volt rossz indulatú vastagbél daganat. 35 eves vagyok, nincs káros szenvedélyem. Van hogy székrekedésem van, van hogy laza, próbálom az étkezésem beállítani a diéta során, ami nehézkes. Nem naponta váltakozik ez. Tisztelettel

Dr. Plósz János válasza colonoscopia témában

Nők esetében 55 éves kor fölött javasolt a vastagbékrak-szűrés elkezdése. Természetesen ez előtt is érdemes lehet vizsgálkatot végezni, ha riasztó tünet jelentkezik (vérzés, fogyás, krónikus hasi fájdalom). A családi terheltség miatt is érdmes a szűrést korábban kezdeni (általában a legfiatalabb érintett diagnózis-kori életkora minusz 5 év).

Kérdés: 2022. május 12., 14:34; Megválaszolva: 2022. május 12., 18:25
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Hasmenés, vírus fertőzés
Tisztelt Doktor Úr! Összefoglalom a történteket. A történet végére írom a jelenlegi helyzetet. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01)...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Ez volt az előzmény kérdésem. 05 09 én két székletem volt az egyiken volt egy vilagos piros folyékony dolog lehet hogy véres...
Inzulinrezisztencia
Tisztelt Doktorúr! Már több éve, hogy IR-re kezelnek napi 2000 mg Adimet XR-t szedek. Ill. a pajzsmirigy mükodéssel is vannak gondok. Bár a...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Többször kérdeztem már Öntől, köszönöm az eddigi válaszait. Egy héttel ezelőtt véres volt a wc papír (05.01) egy...
Széklet kérdés
Tisztelt Doktor Úr! Három nappal ezelőtt nagyon kemény széletem volt, azóta is fáj a fenekem belül. Néhány napja kérdeztem Önt, hogy a szurok...