• Vastagbél tükrözés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Úr! Gluténérzékenység gyanújával több vizsgálaton is átestem. A tüneteim, változó néha nyálkás széklet, hasmenés. Több vérvételen voltam glutén és különböző étel allergia vizsgálaton. Eddig minden eredmény negatív lett. Egy gasztroenterológus javaslatára, gyomor és vastagbél tükrözést csináltattam vele altatásban egy magánklinikán. A biopszia alapján az eredmény szintén negatív eredményt hozott. A tükrözést követően 5 órával az éjszakát a sürgősségin töltöttem iszonyatos hasgörcsökkel. 2 hét múlva mikor az erdményért visszamentem és ezt megemlítettem azt a választ kaptam, hogy ez "nem tipikus". Jeleztem még az orvosnak azt is, hogy a tükrözés óta folyamatosan bekeményedik a hasam, fel vagyok fujódva. A válasz az volt, hogy ez természetes. Mostmár majdnem egy hónap telt el, és én azt gondolom, hogy a kolonoszkópia előtti megszokott állapotnak kellett volna visszaállnia. Ebben szeretném a segítségét kérni, hogy ez tényleg így van e. Köszönettel.

        Dr. Plósz János válasza a colonoscopia után témában

        A vastagbél-tükrözés, de különösen a megelőző hashajtás jelentős változásokat okozhat a bélflórában és a bélmotilitásban is (sőt akár a vastagbél elhelyezkedésében). A bélflóra helyreállása hónapokat vehet igénybe, a folyamatot pre- és probiotikum használatával lehet gyorsítani.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2020. február 13., 21:00; Megválaszolva: 2020. február 16., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor Plósz János Úr! Különféle gyomorpanaszok miatt majdnem teljes gasztroenteorológiai kivizsgálás történt (tényleg minden amit lehet) legutóbb gyomortükrözés 02.21-én és CT 03.13-án. Nagyjából minden negatív (ezekből nem...
        Tisztelt Doktor Úr! Kb.10-15 éve antibiotikumos kezelést kaptam a mintavétel + eredményére tekintettel. Pár napja a gyomromban görcsös, égő diszkomfort érzésem van, illetve esténként refluxos tünet (savanyú íz a számban) is jelentkezik....
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 27 éves lány vagyok,Gilbert-szindrómám van,az lenne a kérdésem hogy koronavírus járványban veszélyeztetettek közé tartozom-e?
        Jó napot! Pár hete érzek valami mozgást a hasamban, mi lehet ez? Csak egy ilyen apróbb pukkanás szerű talán, nem belülről rúgás féle. Terhes nem lehetek szerintem, bár 6 hónapja volt egy megszakításos együttlét a barátommal (másnap...
        Kedves Doktor Úr/Nő, 4 hete egy átment rajtam egy hányós - hasmenéssel járó fertőzés, és a harmadik napon, mikor minden tünet megszűnt, a visszamaradt hasszúrással orvoshoz mentem. Székletmintát küldtem, ami negatív lett, de addig is 3...
        Székrekedéses panaszaimra a patikában vettem Paraffin olajat (nem szivódik fel,külső bevonatot képez ).Később olvastam,hogy a paraffin olajjal készült orr-torok cseppek a tüdőben paraffinomát okozhatnak, a bélből felszivódva a mezenterialis...
        Kedves Dr Plósz János! Köszönöm gyors válaszát ( https://m.webbeteg.hu/orvos-valaszol/emesztorendszer/162604 ) Felmerült még egy kérdés, hogy mivel eddig se használt a PPI, mit jelent az, hogy nem savas eredetű a probléma? Akkor mi...