clostridium difficile

Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak (82 éve) clostridium difficile betegséget diagnoztizáltak a székletéből. Egy 3 hetes felsőlégúti betegség rosszabbodásakor Augmnentint kapott, a 4. napon nagyon heves hasmenés miatt ezt leállították. Két hét otthon hasmenéses küzdelem után történt csak a székletvizsgálat. Amivel lehetett pótoltuk a vesztett folyadékot, energiát (sok folyadék, diétás ételek) . Amikor kiderült, hogy milyen baktérium okozza, 3x2 kliont kapott 10 napig, hősiesen végigcsinálta. Most várjuk az eredményt, de azt mondta az orvos, hamég nem sikerült kiírtani, haladéktalanul folytatni kell az antibiotikum adását. Korára (82 év) és kis súlyára (46 kiló) tekintettel én nagyon aggódom, mert olvastam, hogy a Klion idős korban nagyon veszélyes. Szeretném kérni a véleményét, a megoldási lehetőségeket. A tenyésztési eredmény ma vagy holnap meglesz. Megjegyezném, hogy a gyógyszer szedése alatt az amúgyis magas vérnyomása fokozódott (általában 190/88 körülire)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza Clostridium difficile fertőzés témában

Kedves Kérdező!

Idős életkorban a Clostridium difficile fertőzés, illetve az általa okozott hasmenés különösen veszélyes lehet. Ezért, ha a panaszok fennállnak, és a széklet vizsgálat pozitív, én is a kezelés folytatását javasolom a veszélyei ellenére.

Kérdés: 2015. január 28., 09:26; Megválaszolva: 2015. február 06., 12:15
Kérdések és válaszok: Haspuffadás
Szükséges Rostbevitel
Tisztelt Doktor Úr! Abban kérem segítségét, hogy valósak e azok az interneten található információk miszerint a normális bélműködéshez és...
Miért vagyok rosszul a tojástól?
Tisztelt Doktor Úr! Huszonhárom éves sportoló vagyok. Heti rendszereséggel reggeliztem tojásrántottát egész pályafutásom alatt és soha nem okozott...
SIBO vagy sem?
Tisztelt Dr Plósz János! Laktuloz kilégzésem eredménye: 40percig 0, 60-nál 21, 80-nál 24, 100-nál 31, 120-nál és 140-nél pedig 34. Az orvos nem...
Milyen hasi problémára utalhat?
Jó napot! 4 hete kezdődött jobb oldalt hasamban/oldalamban enyhe fájdalom ami néha a bal oldalra is át terjed, de nem zavaró a minden napjaimban...
Bal oldali alhasi fájdalom
Kedves Doktor Úr. már korábban is írtam. Azóta gyomortükrözésen volta. REflux és epés refleux lett megállapítva. Most az alhasam fáj...