gyerekvállalás és könnyű drogok

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A párommal közösen babát tervezünk. A párom (nő) sosem fogyasztott sem drogot sem pedig egyéb tudatmódosító szert. Én ritkán használok (másfél, 2 havonta) metanfetamin (speed) és MDMA (extasy) tartalmú szereket. Ezeket, hogy én időnként fogyasztom, lehetnek e bármilyen negatív hatással a majdani babánkra (koraszülés, vagy akár más rendellenesség, későbbi fejlődési nehézségek, stb)? Azaz sérülnek e a hímivarsejtjeim? Vagy ez a veszély csak a nők esetében, terhesség alatt fogyasztott kábítószerek esetében áll fenn? Vagy tartsak 2-3 hónap "tisztulási" időszakot a biztonság kedvéért? Röviden a kérdés: ha én időközönként használok ilyen szereket, akkor ez lehet e negatív hatással a közeljövőben tervezett gyerekvállalásunkra és egyben a születendő babára? Segítségüket előre is köszönöm!

Dr. Tekse István válasza drog témában

Kedves Kérdező!

Spermiogram vizsgálatot javaslok, amely objektíven megmutatja, hogy van-e bazális probléma.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2019. január 14., 09:04; Megválaszolva: 2019. február 01., 12:50
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Hormonok-gyermekvallalas
Kedves Doktorno! 38 eves vagyok, eddig meg nem probalkoztam teherbe esni. Iden derult ki laparoszkopi es MRI utan, hogy endomedriozisom van: ket kb 3cm...
Az normális, hogy az ondó nem folyik...
Tisztelt Doktornő! Most kezdtem el fogamzásgátló tablettát szedni és most történt meg az első szeretkezés gumi nélkül, kivárva a tabletta...
Hormonlabor
Kedves Doktornő! Párommal 4 évnyi sikertelenség után, meddőségi konzultáció előtt állunk. Az első körben szükséges vizsgálatokat...
2. napi véreredmény teherbeeséshez
Kedves Doktorúr! Ezekkel az eredményekkel mennyire esélyes a teherbeesés? Az FSH-t hogyan lehetne levinni? A Prolaktinom nem túl magas a...
Fogamzásgátló tabletta elhagyása
Tisztelt Doktor úr! A kérdésem a fogamzásgátló tabletta elhagyására irányulna. 10 éve szedem, 32 éves vagyok és szeretnék hamarosan gyermeket....