gombás fertőzés

T.Doktor Úr! A párommal már évek óta babát szeretnénk. Már január óta több vizsgálaton átestünk, azóta kiderült, hogy velem van baj, nem volt rendes peteérésem, természetes úton próbálkozunk még jelenleg (figyeltük a ciklusaimat a kiismerés érdekében), clostylbegyt-et szedek 1*5/ ciklus adott napjain. Az orvosom felé jeleztem, hogy bizonyos (főként hanyattfekvő) pozícióba fájdalmas szex, egyfajta belső, kismedencei fájdalmat érzek, nem mindig de elég gyakori, ezért ezt a pózt nem használjuk. Hamarosan mentünk volna ultrahangos petevezeték átjárhatóságra, ám előtte még végeztek tenyészetet nemrég nálam: ureaplasmára (az tökéletes lett), clamydiára, ill. ált. tenyészetre. Az eredmény: baktérium: staphylococcus aureus. Eredmény: 40%, normál hüvelyflóra mellett. Az ambuláns lapon az szerepel: staphyloccocus aureus, candida alb. + hüvely heveny gyulladása. Kaptam rá Mikogal 150 mg hüvelykúpot., illetve AZI SANDOZ 500 mg + fluconer 150 mg tabletát(ezt mindkettőnknek kell szedni; 3+1 napig) Kérdéseim: Mennyire súlyos ez az eredmény, van esély az eltűnésükre? A 40%-os eredmény mennyire számít rossznak? Elegendő lehet-e ez az egyszeres kúra (egy hét múlva megyek vissza újra kitenyésztik majd)? Visszatérhet-e később is? Mi okozhatta ezt? Már 6 éve vagyunk házasok, nekem a férjem volt az első, és jóformán neki sem volt dolga túl sok nővel (mindig védekeztek gumival). Nemi betegségnek számít ez már, vagy "csak" egy nagyon csúnya gombás fertőzésnek? Elkezdtünk ezüst kolloidot használni belsőleg, segíthet-e ez is a gombák kiölésében, mert nagyon sok jót hallottam és olvastam róla? Hónapokig tarthat-e a gyógyulás majd? Vagy esetleg van rá esély, hogy ilyen jelenlegi eredmény mellett, a következő hónapban/ ciklusban már elvégezhető lesz az átjárhatóság, vagy ez még el fog tartani pár hónapig? A baktérium hüvelyben történő megjelenését befolyásolhatta-e, hogy nyálat használunk egyfajta síkosítóként (mindkettőnk nemi szerv, mert különben nehézkes a bejutás? Köszönettel: V + P

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves V+P! Ne aggódjon a probléma nem nagy, a kapott terápia lényegében meg is oldja problémát. Saját gyakorlatunkban megismételni sem szükséges a tenyésztést, mert a kezelés meg kell, hogy oldja. Visszatérni később visszatérhet új fertőzés formájában akár. A "40 %os " nomenklatúra számomra ismeretlen definíció. Az ezüst kolloidot mint kiegészítő terápiát használja bátran. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. július 19., 14:12; Megválaszolva: 2014. július 20., 17:51
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Lelet értelmezés - kérdés
Cipralex 10 mg terhesség
Hormonpanel-teherbeesés
Vérvétel elemzése
Babatervezés