• Dudor a szegycsonton

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Úr / Doktornő!

        8 éves kislányom szegycsontján észrevettünk egy kisebb borsószemnyi dudort a csont bal oldalán. A dudor egy héttel korábban még nem volt ott, de kislányom nem fájlalja. Először valami apróbb sport balesetre gondoltunk (Judózik). A dudor kemény, csontszerű. Kislányomnak enyhe tyúkmelle van - valószínűleg tőlem örökölte.

        Megmutattuk a gyermekorvosunknak aki szerint ez előfordul, mikor ízesül a szegycsont a bordával (elnézést ha nem pontosan emlékszem) és nem kell aggódnunk.

        Ön szerint sincsen szükség további vizsgálatra?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a szegycsont, dudor témában

        Tisztelt Kérdező!

        Mivel a tyúkmellet is leírja én mindenképpen javaslok egy gyermeksebészeti szakvizsgálatot. Egy fizikális vizsgálat során sok információ nyerhető. Egyrészt, hogy kell-e és lehet-e esetleg korrigálni a mellkasi deformitást, másrészt, hogy a leírt elváltozás miként viszonyul a bordához. Amennyiben összefüggést mutat vele további vizsgálat valóban szükséges lehet.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt Itt kérdezhet

        Dr. Lajtos Melinda
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 09:57:08; Megválaszolva: 2010. február 18., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: