Szegycsonti fájdalom

Tisztelt szakértő! Az alábbi esettel kapcsolatban kérném segítségét.Ez előtt kb 3 hónappal munka közben erős mellkasi fájdalom ért a szegycsont környékén egyik pillanatról a másikra. Azt gondoltam, hogy csak meghúztam vagy izomlázam van így akkor különösen nem foglalkoztam vele. Az eset után egy héttel annyira fájt még mindig a mellkasom, hogy nem bírtam aludni sem, ezért másnap elmentem a háziorvosomhoz.Első körben írt fel gyomornedvcsökkentőt amit szedtem két hétig, de a fájdalom nem múlt el, így ismételten elmentem a háziorvoshoz aki ekkor már azt mondta, hogy valószínűleg refluxom van.Ezután elküldött gyomortükrözésre ahol találtak egy kisebb sérvet amire a háziorvosom gyógyszert írt fel. (Noacid amelyet előírás szerint beszedetem különböző arányosan 2 hónapon keresztül) . A fájdalom azóta sem múlt el mozgáskor és nyugalmi helyzetben is egyaránt fáj illetve kis nyomás hatására is nagyon tud fájni.Elkezdtem phenylbutazon krémmel kenni a szegcsont tájékán aminek köszönhetően olykor csillapítani tudom a fájdalmam.Ha ez reflux lenne akkor gondolom ez a gyulladáscsökkentő krém nem hatna valamint a reflux jelentősebb tüneteit sem tapasztalom magamon (gyomorégés, torokégés, gyomorsav okozta bántalmak) .Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza szegycsont témában

Kedves Kérdező!

Valószínűleg a bordák és a szegycsont közötti ízületei fájnak. Ennek több oka is lehet. Ha nincs pirosság és duzzanat, akkor szerintem kenegesse rendszeresen és átmenetileg 1-2 hétig szedjen vény nélkül kapható gyulladáscsökkentőt. Ha nem használ, kérje meg a háziorvosát hogy utalja reumatológushoz vizsgálatra.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2016. március 14., 22:11; Megválaszolva: 2016. március 24., 16:56
Kérdések és válaszok: Fájdalom
Mell környéki fájdalom 2 hónapja
Üdv! 28 éves, vékony testalkatú férfi vagyok, az alábbi problémával: Kb. 2-3 hónapja folyamatos, de tényleg folyamatos tompán nyomó bal oldali...
Torok probléma
Tisztelt Doktor Nő, Az elmúlt időszakban sok a problémám a torkommal. Szinte folyamatosan piros többé kevésbé és sárgás lepedék van a mandulamon....
Információ
Tisztelt Dr. Baki Márta Főorvosnő! A következő problémával fordulok Önhöz. Édesanyám 20219 végén súlyos és műthetetlen gyomor...
Lágyék és comb fájdalom
Tisztelt Címzett! Kb egy évvel ezelőtt létra használatakor azt érzékeltem, hogy gyengültek a lábaim és enyhe fájdalmat is éreztem bal...