mellkasi fájdalom bizonyos helyzetekben

Tisztelt Dr! Sok hónapja, talán már éve is hogy a következő tünetet észleltem magamon, mondhatni állandó jelleggel jelen van. Alap testhelyzetemben, beszívott levegővel teli mellkas, nincs fájdalom, tünet. Ám ha a mellkasomból kifujom a levegőt teljesen, már némileg jelentkezik + ha ekkor a szegcsont felközép táját meg is nyomom akkor a mellkasba kisugárzó fájdalom jelentkezik. Nagyon érdekes, ha mindezt kicsit levegővel megszívott tüdő, vagy teljesen megszívott állapotban nyomom meg, nincs fájdalom. Ám, ha tele szívott tüdő mellett a két válam hátra hajtva vállaim lefele feszítem, akkor szintén feszülés, fájdalom féle jelentkezik a szegcsont közepéből kiindulva, ám ez nem sugárzik szét am ellkasomba mint mikor kifujt levegő mellett nyomást gyakorlok arra a pontra (felközép szegycsont) . Ha mellkasom egyéb helyein nyomást gyakorlok a bordákra pl, akár milyen testhelyzetben, nincs fájdalom, nincs tünet. Hátamat ütögetve, nyomogatva sem. Röntgen (több oldalról készített) negativ, vérkép jó, szív ultrahang jó, EKG rendben. Nincs gyomorégésem. Kb 2 hónappal ezelőtt ez a szegycsont pont egy téli nap utáni biciklizés másnapján, annyira érzékeny lett bizonyos mozgásoknál (szerintem begyuladhatott) hogy az ágyból felkelés is komoly fájdalommal járt a mellkasomon. Kaptam háziorvosnál rá Xilox port, 2.-ik napra elmúlt ez a kölönböző mozgásokra heveny fájdalom. Ám a levelem elején kifejtett "bizonyos testhelyzetekben jelentkező kellemetlen ám viselhető fájdalom érzet megmaradt, valamint az is ha kifujt levegő mellett a szegycsontom felső közepét megnyomom, tenyérnyi helyre kisugárzó fájdalom a mellkasban körbe a szegycsont körül. Tegnapi nap folyamán ismét felfokozódott a fájdalom ahogy 2 hónapja is, kaptam injekcó formájában a fenekem fölé fájdalom csillapítót, ám az nem használt semmit. Most ismét xilox szedek, már jobban érzem magam. Nem tudom mi lehet ennek az oka. Ön mit javasolna még? Esetleg MRI vizsgálat? Gondoltam Tietze szindrómára, csak nem értem a leírt állandó tünetek bionyos helyzetekben akkor miért vannak jelen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza szegycsont témában

Kedves Kérdező!

Laboratóriumi vizsgálatra és részletes mozgásszervi szakorvosi vizsgálatra van szüksége. Ezek eredményétől függően célzott egyéb vizsgálat is szükséges lehet, esetleg izotópos vizsgálat, vagy tüdőgyógyászati vizsgálat ami most eszembe jut. A legfontosabb az lenne, hogy orvosi fizikális vizsgálat történjen.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2018. április 10., 20:14; Megválaszolva: 2018. augusztus 23., 17:45
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szegycsont fájdalom
Tisztelt Dr. Úr /Nő! Panaszaim kb 3 éve kezdődtek. Mellkasi diszkomfort érzet, szúró fájdalom a szegycsontba. Kardiológiai lelet negativ,.mellkas rtg...
Szegycsont fájdalom
duzzanat a mellkasomon
Üdv! 2 éve volt egy jóindulató porcképző csonttumorom, amit megműtöttek. Eltörte a csontot és a törés után legalább 3 bal bordámon a porcos...
szegycsont ropogása
Tisztelt Doktornő! Az utóbbi hetekben azt tapasztalom, hogy a szegycsontom alatt sok esetben - például, ha emelek, felülök, lehajolok, vagy ha...
Szegycsont fájdalom
Jo napot Doktor Nő/Úr Ugy körülbelül 1 honapja gyurás közben tolóckodó gyakorlat utáni reggel nagyon fájt a szegcsontom.aznap reggel elmentem a...