• 3,5 hónapos baba hasfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!A kisfiam 3,5 hónapos.Születése után kb. 1 honapig rengeteget sírt hasfájás miatt.Később fokozatosan javult a helyzet.Kezdetben órákat sírt az evések között,majd már csak 15-20 perceket,és végül ez is megszűnt.Volt hogy napokra,aztan megint megjelent 1-2x,de nem volt igazán borzasztó.Mindez akkor is így volt,mikor csak anyatejes volt,akkor is mikor anyatejes és tápszeres és később is,mikor már csak tápszert kapott.Most 14 hetes és néhány napja (1hét-10 napja) viszont folyamatosan,reggeltől estig nyűgös,persze kivéve mikor alszik.Az alvással egyébként nincs gond.Ejjel már 8-9 órát alszik egyben,és nappal is alszik 3-4 alkalommal 1-1,5 órát.De az ébrenlétek katasztrofálisak.Folyton tekereg, “nyávogás szerű” hangon panaszkodik,aminek csak a cumi az ellenszere.Olyankor semmi nem köti le.Forgodlódik,es grimaszolva kinlódik,akár 1-2 órár is,naponta többször.Egyébként a mai napig sokat és néha nagy adagokat bukik.illetve mostanában megint előfordultak hosszabb csuklások is.És visszatért a nyűgösség,amit azért nem értek,mert volt idő,mikor szinte teljesen panaszmentes volt.Hogy lehet ez?Egyébként Milumil Pregomint kap.Napi 5-6x 150ml+5 kanál,amit 90%-ban elfogyaszt.Széklet viszont általaban csak 2-3-4 naponta jelentkezik.Akkor sötétzöld, sokszor kemény és nagyon szagos.Ez gond lehet?Ha nagyon nyűgös és felveszem,kézben megnyugszik,de egy idő után ott sem kényelmes neki.Voltunk neurológusnál is,de nem talált szinte semmi problémát,enyhe feszegetésen kivül.Engem nagyon aggaszt és persze zavar is,hogy hosszú ideje egész nap nyűglődik,tekereg.Fogalmam sincs mit tegyek.Gasztroent.-hoz kellene elvinnem?Vagy hova tovabb?Sokan mondták,hogy 3 hónaposan megszűnik a hasfájás,de mintha egyre rosszabb lenne.Mikor nyűgös,kinlódik folyton homorit,fajdalmasan grimaszol,mintha sirdogalna es nem lehet semmivel sem kizökkenteni.Egyebkent legtobbszor visszamosolyog,neha gagyog is,hason nehany percig tartja a fejet,nézeget,odanyujtott targyakat megfogja.Mi lehet a gond? Aggodom.

        Dr. Balogh Andrea válasza a hasfájás témában

        Tisztelt Kérdező! Gyermek gasztroenterológia szakrendelésre vigyék el gyermeküket egy részletesebb kivizsgálásra. A vizsgálat beutaló köteles. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Balogh Andrea

        Kérdés: 2019. május 19., 17:56; Megválaszolva: 2019. május 22., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: