• Cysta nyakon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr! Ma volt egy nyaki UH-om egy nyirokcsomó duzzanat miatt. Eredménye: submandibuláris mirigyben 2,6 cm átmérőjű cysta. Folyadékot leszívták, 2,2 X 1,2 lett. Minden más, pajzsmirigy, és nyaki nyirokcsomók, parotis, negatív lett. FNAB megtörtént. Most hol is van cystám? Milyen mirigy ez? Az UH orvos nem mondott semmit, UH-t meg fogorvosom kérte, aki nincs bent most. Semmit se mondtak csak hogy ez cysta, velem született, akkor nem lehet rosszindulatú, ugye? És eredményt elküldik orvosomnak, De szeretnék addig valami megnyugtatót hallani, műteni kell-e, most volt egy gyulladásom (véremben baktériumot talált) 27 évem alatt sosem volt semmi panaszom. Nem elég ha újra kijönne, akkor kivenni, nem szívesen vagdostatom össze a nyakam. És ha nem rák akkor is kellett a biopszia, mit tudnak azzal kimutatni? Kérem nyugtasson meg :)

        Dr. Boros Miklós válasza a nyaki ciszta témában

        Tisztelt Kérdező! A mandibula alatt található nyálmirigyben alakult ki a cysta. A szövettani mintavétel tudja megmondani, hogy jó- vagy rosszindulatú elváltozásról van-e szó. Ez most is megtörtént. Amennyiben nőne vagy panaszt okoz a műtéti eltávolítás indokolt. Javaslom, hogy leleteivel legyen egy szájsebészeti szakvizsgálat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 09., 12:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 08:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés