• Nyakon lévő ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Három éves unokámat fél éve egy nyaki cisztával műtötték, ami kifelé váladékozott. A műtéti heg mellett most ismét keletkezett egy borsónyi duzzanat ami viszont most váladékot nem képez kifelé. Az ultrahangos vizsgálat nem mutatta ki egyértelmüen, hogy ismét ciszta, vagy pedig az előző műtéti heg, vagy nyirokcsomó megnagyobbodás A szakorvosok későbbi műtétet javasoltak, pillanatnyilag a duzzanatot csak figyelni kell, hogy változik-e.

        A családban egy unokatestvérnél  már korábban volt egy nyakon elhelyezkedő sorozatos ciszta kialakulása, ami többszöri műtét után rosszindulatúvá, s végzetessé vált, emiatt nagyon aggódóm.

        Kérem válaszoljon, örökölhető-e ez a betegség, s ez a várakozó álláspont is nagyon nyugtalanít bennünket.

         

        Köszönettel a válaszát egy aggódó nagymama

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki ciszta témában

        Örkletes tényezők szerepét bizonyos mértékben kilehet mutatni ezen betegségek esetében, de nem egyértelműen, és nem teljesen tisztázott öröklésmenet szerint.

        Ha a kezelőorvost még nem tájékoztatták arról, hogy a családban már fordult elő ilyen megbetegedés, akkor feltétlenül, és mihamarabb tegyék meg.

        Úgy vélem, hogy a családi kórelőzmény ismeretében jobb lenne, mégis megbizonyosodni, a nyakon megjelent új duzzanat természetéről. Például, ha lehetséges vékonytű aspirációval is szövetmintát venni, és azt feldolgozni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-14 14:21:52; Megválaszolva: 2010. február 14., 14:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: