• Lehet-e nyirokcsomó daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Cím!

        Több mint egy évi meg vannak duzzadva néha kicsit néha jobban az nyaki nyirokcsomóim. Voltam ultrahangon, kisebb cisztákat találtak mást nem. Voltam az immunológián az AST magas volt. Az olvastam, ha az AST magas és a nyirokcsomó duzzadt, izületi panaszok is vannak és sokat fáj a torok lehet streptococcus. (Nálam ezek mind fennállnak.) Az lennne a kérdésem, hogy:- megnyugtató-e az ultrahang eredmény (elég-e), - valóban lehet streptococcus, és van-e kezelési módja?

        Köszönettel: Tamara

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki ciszta témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha magas AST, nyaki nyirokcsomóduzzanat, ízületi panaszok állnak fent az krónikus mandulagyulladásra utal, melynek kezelése a mandulaműtét.
        Az ultrahanglelet a nyirokcsomódaganat szempontjából megnyugtató, de a nyaki cystákat műtétileg el szoktuk távolítani, és végleges szövettani vizsgálattal igazoljuk, hogy valóban nyaki cystákról van szó.

         

        Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna


        Dr. Piros Zsuzsanna
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-13 11:01:43; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 08:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: