• Fülgyógyszerekkel kapcsolatban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Úr! Az orvosnál egy ilyen papírt kaptam: (ELŐZMÉNY: 10 napig dugult a fülem, közben az ujjammal és a fültisztítóval próbáltam tisztítani (ahogy mindig szoktam), de egyik nap nagyon fájni kezdett, és nehezebben hallottam a dugulás miatt. Náthás is vagyok, hőemelkedés, torokfájás, orrfolyás - de az orrváladékot nem szívtam fel a fülemig.) STÁTUSZ: bal oldalon a kalapács mentén erezett dh., a hallójárat hátsó- külső fal a belső harmadban erezett, a dobüregben kevés, buborékos retentio. Fellazult orrnyálkahártya, serosus váladék. Nyakon mko állszegletben kis nycs. tapintható. (A többi szerv teljesen rendben, azt nem írom le részletesen.) DIAGNÓZIS: külső fülgyulladás, k.m.n. TERÁPIA: orrspray és fülcsepp (Ciloxan I 5-7 napig). Víz nem mehet a fülbe, és 2 hét múlva kontroll. 1. KÉRDÉS: A gyógyszertárban megkérdezték, milyen orrsprét kérek, mert hatásukat tekintve két nagy csoport van, az egyik az ereket húzza össze, a másikat elfelejtettem. Ön szerint melyik kell nekem? 2.KÉRDÉS: A fülcsepp leírásában van egy olyan lépés, ahol meg kell választanom, hogy úgy akarom becseppenteni, hogy csak a külső fülbe menjen, vagy ha 5x megnyomom a fülbillentyűt, akkor bemegy a közép-, majd a belső fülbe is a csepp. A papíron külsőfülgyulladás szerepel, de van utána egy rövidítés, amit nem értek, így nem tudom, hogy nekem hogyan kell cseppenteni a fülemet. Elég a külsőfülbe jutnia a fülcseppnek, vagy juttassam beljebb? 3. KÉRDÉS: Ha előbb rendbejön a fülem, akkor is kell folytatni a csepegtetést? Köszönöm segítségét!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a fülgyulladás témában

        Tisztelt Uram! ad 1. Hagyományos, náthára való, nyh. összehúzó (pl. Nasic) ad 2. Külső fülbe. A "displacement" leírása érdekes jelenség egy betegtájékoztatóban (tragus nyomkodása...), teljesen divatjamúlt, talán káros is (és csak lyukas dobhártya esetén működne). ad 3. Igen, a hallójárat-gyulladás kezelését 1 hétig célszerű panaszmentes esetben is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 18., 09:39; Megválaszolva: 2011. június 21., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Olajozott fültisztítás
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés