• Vérző orr, középfülgyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt orvos! Nemrég kiderült, hogy középfülgyulladásom van, a jobb dobhártya erezett a bal vérbő (az orvos oldaláról) . Szedek antibiotikumot. Sokat fújom az orromat, nagyon ki is szárad tőle, igyekszem nem nagyon erőltetni a fújást, de ma 2x is előfordult, hogy trutyi helyett vér csöpögött az orromból , ami pár perc múlva elállt. Mit csináljak, hogy ne történjen ez többször, de ki is tudjam tisztítani az orrom? Lehetséges, hogy a mandulám is be van gyulladva? nehezen nyelek, fel van duzzadva és az egyik néha szúr is. ilyenkor ajánlott az infralámpázás? És a gőzölést miért nem ajánlják ilyenkor?

        Dr. Horváth Tamás válasza a fülgyulladás témában

        Kedves Hölgyem! Az orrvérzés a nátha miatt sérülékenyebb orrnyálkahártya és a sok fújás miatt van. Ezzel elég nehéz mit kezdeni, de esetleg érdemes lenne orrolajat venni a patikában (recept nélkül kapható), ami az orrba naponta 2-3 alkalommal becsepegtetve egy védő réteggel vonja be a nyálkahártyát. Így a nátha elmúltával a vérzés esélye is csökkenni fog. Simán elképzelhető, hogy a mandulája is begyulladt, ez vírusfertőzésnél gyakori. A fülét, arcát infrázhatja, az jót tehet, de a kamillás gőzölés miatt még jobban megduzzadhat az orrnyálkahártya, emiatt nem javasolt. Sima sós vízzel viszont jó a gőzölés.


        Dr. Horváth Tamás
        fül-orr-gégész szakorvos

        Dr. Horváth Tamás
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 01., 14:27; Megválaszolva: 2011. január 07., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés