Tüszős mandulagyulladás

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

 

Tüszős mandulagyulladással fekszem itthon. A nyelvemen, a számon, a szájpadlásomon hólyagocskák vannak. Emiatt nagyon nehéz nyelvi, enni, még beszélni és nyelni is. Augmentin DUO 1g-os filmtablettát szedek. A kérdésem az lenne, hogy mivel lehet meggyorsítani, hogy ezek a hólyagok elmúljanak? Kamillateával öblögetek, de eddig nem vettem észre semmi változást?

 

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza tüszős mandulagyulladás témában

Kedves Kérdező!

A tüszős mandulagyulladást baktérium okozza, általában a száj, szájpadlás területén lévő hólyagok inkább vírusfertőzés eredményei. Más esetben úgynevezett aftákról van szó. Ezek gyógyulását ecsetelőkkel lehet elősegíteni, és ha a gyógyulási idő nem is rövidül a fájdalom és egyéb kísérőtünetek igen. Jók még az öblögetők, és az ön által eddig használt kamilla is. Régóta használatban van az ún. rózsaméz (bórax-glicerin) , modernebb, és nagyon jó hatású szer a Tantum Verde, ezek recept nélkül kaphatóak, de még sok egyéb készítmény kapható a patikákban is.Üdvözlettel: Dr. Piros Zsuzsanna

Dr. Piros Zsuzsanna
Kérdés: 2009. június 25., 13:19; Megválaszolva: 2009. június 25., 13:19
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés
Torok szúrás