Orrnyálkahártya duzzanata

Tisztelt Doktor Úr! 1,5 hónapja voltam Fül-orr-gégészeti vizsgálaton. A probléma lehetséges, hogy jóval korábbi, mert csak véletlenül vettem észre az orromban... Valószínű, hogy orrszárasság miatt megsérthettem fizikailag. Emlékszem egy ilyen esetre még hónapokkal ezelőtt. Belenyúltam és még vérzett is minimálisan. Inkább csak kifújásnál volt egy kis vér. Csak a baloldalon van jelen a probléma. Vizsgálaton megállapították, hogy elég sebes és ezért van begyulladva az orrnyálkahártyám. (képen látható) Szteroidos orrspray-t írtak fel 2 hétre, valamint vény nélkül kapható vazelines krémet javasoltak és 1 hetes antibiotikumot kaptam. Az orrspray-t még használom (2x1, már 5. hete) de javulást csak úgy vettem észre, hogy nem horkolok már 3 hete. Főleg az zavar, ahogy kinéz és ránézésre nem javult. Orrspray: Mometason Sandoz Panaszt érdekes módon nem okoz, csak azon az orrlyukon nehezebben veszem (néha, főleg korán reggel) a levegőt. Azt is csak úgy veszem észre, ha lefogom a másikat. 1-2 naponta maximum egyszer "kell" kifújnom az orrom és abból jön egy minimális fehér váladék. Sokszor inkább beszárad a váladék, ami már-már szúr is. Ugyanakkor, a leletemen allergiás allergiás rhinitis szerepel... Új időpontom július végére van egy másik orvoshoz, de addig nem szeretnék tétlenül várni. Coldastop nevezetű orrcseppet néztem, ami alkalmas lehet sérült orrnyálkahártya regenerációs kezelésére... Gondolom segíthet az orrom kiszáradásán is, amit erősít az orrspray. Ezt alkalmazhatom a szteroidos orrspray mellett? Vagy van egyeltalán értelme? Természetesen, ha van más javaslata, szívesen meghallgatnám. Egyéb információ: Sokat vagyok a lakásban a munkám miatt. Nincs semmi ismert allergiám és betegségem. 27 éves 95 kg 178 cm vagyok. Előre is köszönöm.

Dr. Zaránd Rajmund válasza orrvérzés témában

Tisztelt Uram,

A Mometasone kicsit szárít, ezért mindenképpen érdemes a coldastop, esetleg emellett Rinopanteina orrkenőcs használata. A képen száraz nyálkahártya terület látszik. Más kezelés nem szükséges

Kérdés: 2022. május 03., 15:45; Megválaszolva: 2022. május 04., 08:23
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Éjszakai orrvérzés
Az orr vérezgetése
Tisztelt Doktor Úr! Mostanában elég sűrűn vérezget az orrom. Nem erős vérzés,inkább csak seb-szintű vérzés, ami nem akar gyógyulni, folyamatosan...
Véres orrváladék
Jó napot kívánok! 13 éves korom óta allergiás vagyok a házi porra, poratkára többek között, aminek hatására állandóan allergia gyógyszereket...
vérző orr
Tisztelt Doktor Úr! Egyoldalú orrvérzéseim vannak (jobb oldalon) . Viszonylag ritkán jelentkezik, rövid ideig tart, de eléggé vérzik...
Véres orrváladék
Tisztelt Doktor Úr! Egy ideje véres orrváladékot tapasztalok. Eddig nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget mivel nincs más tünetem, ám most...