• Nyelőcsővön kívüli csendes reflux. Gége nyulladás.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! A kérdésem kicsit összetett lesz és előre is elnézést. Már diagnosztizált betegség. GERD oesophagitissel. Hiatus hernia. Postcholecystectomiás syndroma. A panaszom az lenne hogy kb 1,5 hónapja folyamatosan állandó jelleggel gombócérzés, torok köszörülés, köhécselés,(néha vízszerű köpet) panaszom van. Illetve mintha a gége résznél valami megakadt volna érezésem van. Furcsa mert ez az érzés néha fel megy a torkomba szájpadlásomba mintha egy levegő buborék lenne ott, vagy valami nem oda illő dolog. Nagyon frusztráló. És mintha kilenne száradva torkom. Csendes refluxra gyanakodtam. Illetve Plósz Doktor nyelőcsövön kívüli reflux manifestatiót említett. A fentebb említett rekeszizom sérv (szilva nagyságú) sajnos adott. E miatt lehet állandó refluxom és begyulladva a gégém? A nyelőcsövem mintha kezdene helyre állni! Most jelenleg inkább a Gége és a felett vannak gondok. Sajnos kb 35 kg felesleg van rajtam gondolom ebből le kell adnom. Tartom a diétát és a fejemet éjszaka megemelem. 2 hete Reggel és este szedek 1x20mg Noacidot. Étkezések előtt 3x1 tbl Itopride-ot. És érkezések után és lefekvés előtt Gaviscon szirupot. Délben 1 Venter port. Nyaki UH és Fül orr gégészeten kb fél éve voltam akkor nem volt semmi eltérő. Esetleg még arra gondoltam hogy a horkolás miatt esetleg lehetnek ilyen panaszok. Mert ébredés után fáj a torkom és száraz a szám. Ön mint szakorvos mint gondol erről és mi lehet a megfelelő terápia. Reflux okozta gyulladás ilyen nehezen gyógyul? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Globusérzés témában

        Tisztelt Uram, A gyomor záródási rendellenességét a nagy túlsúly fokozza. A több zsírszövet légúti akadályt képez, így horkolás, esetleges légzési apnoe a torok és a gége kiszáradását okozza. Hiába szed reflux gyógyszert, ha a súlya nem csökken. A panaszokat a fenti állapot magyarázza.


        Kérdés: 2020. május 24., 20:08; Megválaszolva: 2020. május 24., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: