• Torok kaparas

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr! Március első hetében éreztem, hogy enyhén kapar a torkom. Hozzá teszem régóta nem voltam beteg. Gondoltam majd most biztos az leszek. Be dugult az orrom ami sajnos már a téli időszakban is megszokott volt. Minden reggel így kelek hogy be van dugulva.Sőt télen a szemem is viszketett és ekcéma is jött ki rajta ami márciusban múlt el. .De ezeken kívül semmi más tüneteim nem voltak és nincsenek. Nem folyik az orrom nem vagyok lázas se hőemelkedésem se volt és most sincs. A közérzetem teljesen jó. Március óta napok ki hagyásával hol elő jön ez a torok kaparás hol abba marad. Áprilisban el mentem a házi orvosomhoz aki közölte hogy egy pici virusos elváltozás van a torkomon de allergias vagyok valószínűleg. Írt fel Cetiriznt. Igazából mire elhittem volna, hogy lehet tényleg csak allergiás vagyok addigra újra jelenkezett a tünet gyógyszer szedés mellett is. Majd kis időre megint elmúlt.Amit észre vettem nem rég,hogy mintha hólyagok lennének a torkomban. Azóta nézem mindennap és nem változik. Nappal különböző időszakokban jön elő a kaparó érzés , este szinte sosem. Nem borzalmas fájdalom egészen enyhe de mégis zavaró.Ami még fontos, lehet, hogy mielőtt nem szedtem volna az allergia gyógyszert intenzívebb volt a fájdalom és az orrom is jobban be volt dugulva. Köszönöm előre is a válaszát!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a Szájüregi eltérés témában

        Tisztelt Hölgyem, Az állandó torokfájás és a hólyagok az orrdugulással vannak összefüggésben. Mivel az orrán rosszul kap levegőt, éjjel a száján veszi, a nyálkahártya listaár kiszárad, krónikusan irritált. A kép nagyon hasonlít a vírus fertőzéshez. Javasolnám az antihisztamin szedése mellé NeilMed vagy ClinSin eszközzel életvitelszerűen orrot öblíteni napi két alkalommal.


        Kérdés: 2020. május 14., 07:48; Megválaszolva: 2020. május 15., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: