• lichen simplex chronicus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor, Körülbelül fél éve a szájnyálkahártyán az ajkamon és a nyelvemen is megjelentek fehér, fájdalmatlan, nem viszkető foltok, melyek hol halványabb és hol erösebbek, szarusodottabb formákat öltenek. Börgyógyász ételallergiára gyanakodva kezelte, de nem hozott változást. Majd a sikerelrelen kezelések dacára Szegeden az Orális Medicina osztályon a Prof. Dr Úr a következő diagnózist állapította meg: lichen simplex chronicus (LSC). Azt mondta nem fertőző és nem kell tőle tartanom, viszont nem lehet kezelni konkrét gyógyszerrel sem, majd felírt nekem A vitamin olajat. Engem ez meg is nyugtatott meg nem is... Kérdésem a következő lenne öntől, hogy a napokban a nyelvemen észrevettem, hogy a kisebb folt elkezdett nagyobb területet “elfoglalni”, jelenleg csak halványabb foltban mint amilyen az addigi volt. Kell a tartanom tőle vagy ez “normális” és előfordulhat máskor is? Esetleg Ön tudna e javasolni valamilyen módszert amivel a tünetet kezelni tudnám? Várom válaszát! Tisztelettel Sándor

        Dr. Volom András válasza a szájüregi eltérés témában

        Kedves Sándor! Amikor egy folt változni kezd azt feltétlenül meg kell mutatnia a kezelő orvosának, mivel ilyenkor véleményt az tud alkotni, aki folyamatában látta az elváltozást. Üdv: Dr Volom András.


        Kérdés: 2018. december 03., 09:52; Megválaszolva: 2018. december 11., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz hogy évek óta vannak ilyen fehér foltok a nyelvemen, sosem foglalkoztam vele, néha jobban kifehéredik néha elmúlik viszont hátul ahol ilyen “ritkásabb foltok” vannak sosem múlik el,...