Vírusfertőzés?

Tisztelt Doktornő/Úr! Tanácsot szeretnék kérni jelenlegi állapotommal kapcsolatban. Másfél héttel ezelőtt rosszul lettem, pontosabban délután kezdtem érezni, hogy valami nincs rendben, gyenge lettem, minden mozdulat nehezemre esett, fájt a fejem és olyan általános rosszullét fogott el, ami órákig tartott. Majd vacsora után miután több éve először frissen fejt házi tehéntejet ittam vacsorára émelygés fogott el. 2-3 óra leforgása alatt tetőzött az erősödő hányingerem. Lefeküdtem aludni, majd hajnali 4-kor arra ébredtem, hogy nagyon rosszul vagyok és borzalmas hányingerem lett újfent, de ekkor már sugárban hánytam és hirtelen nagyon elgyengültem annak ellenére, hogy valamelyest viszont meg is könnyebbültem. Visszafeküdtem aludni, majd reggel úgy ébredtem fel, hogy alig bírok felkelni, fájt mindenem, a lábaimban az izmok, a derekam, a fejem borzalmasan és még mindig hányingerem volt. Lázam nem volt. Elmentem a háziorvoshoz, mert azt gyanítottam, hogy a házi tejtől gyomorrontást kaphattam, bár nővérem is ivott belőle és neki semmi baja nem lett. Dedalont és algopyrint javasolt és visszarendelt másnapra, ha rosszabbul lennék. A görcsös fejfájásom nem szűnt meg még 3 algopyrin hatására sem, valamint éjjel ismét hánytam. Annyira gyenge voltam és úgy görcsölt a fejem a tarkómon illetve az orrgyököm tájékán, hogy minden mozdulat még a fejmozgatás illetve szemmozgatás is szörnyű volt. Visszamentem a háziorvoshoz, aki beutalt a sürgősségire. Ott azt hitték agyvérzésem van, ezért koponya ct-t csináltak és vért vettek. A ct-n semmi rendellenességet nem találtak, csak a a laboromban a crp-m lett 27, 8-as, az eosin 5, 3 illetve a vérsüllyedésem 7 és a lymphocitám 18, 5. Erre annyit mondtak, hogy lehet, hogy van valami vírus a szervezetemben, de nem kell vele foglalkozni. Megnézett egy ideggyógyász, aki szövődményes migrénnel diagnosztizált, mert valami próbánál a bal oldali végtagjaim enyhén süllyednek. Megfigyelésre bent akartak fogni, de elutasítottam, mert 2 évvel ezelőtt volt már migrénem, sőt előtte évekig szenvedtem vele, de 2 éve elő sem jött. Én éreztem, hogy ez nem migrén lesz, mert mondtam, hogy nem olyan a fejfájásom, hanem inkább, mint mikor homloküreggyulladása van valakinek. Ettől függetlenül divascanra állítottak rá illetve flector granulátumra roham esetén. A Flectorból kétszer vettem be, de abba hagytam miután 3-4 napra az a kétszeri alkalom jól megviselte a gyomromat, onnantól kezdve erős gyomorfájással is küzdöttem, de ez halványulni látszik, mert probioticot kezdtem el szedni. A fejfájás még mindig megvan, a hányinger és a gyengeség is, ami mellé társult a rohamokban illetve kis fizikai megterhelésre jelentkező szapora szívverés. A lábfájdalmaim és a derékfájdalmam is szintén megmaradt, sokszor úgy érzem magam, mintha influenzás lennék és magas lázzal ágyban feküdnék, de úgy egy hete igaz, hogy állandóan, de csak hőemelkedésem van 37, 2-37, 6-ig. Az állapotom hullámzó, van amikor úgy érzem jól vagyok és meggyógyultam, de pár órára rá ismét rosszul leszek minden tünettel együtt és olyankor szökik magasabbra a hőm is. Ez a nagyon erős homloküreggyulladásra emlékeztető fájdalom, ami elviselhetetlen és nem múlik fájdalomcsillapító hatására sem, illetve a hőemelkedéssel járó gyenge állapot. A szemem folyamatosan könnyezik és csillog, mint mikor beteg szoktam lenni valamint a kis fizikai megterhelésre jelentkező irreálisan szapora pulzus (pl lassú séta, lehajolás esetén) is elég zavaró. Az orrom szintén el kezdett folyni és néha csorog le a váladék a garatomon. Érdeklődnék, hogy Ön szerint hova tovább, vagy mit kellene tennem? Le tudja győzni ezt a valamit a szervezetem magától, csak hosszadalmas folyamatban, vagy esetleg fül-orr gégészetre vagy egyéb helyre kellene elmennem vele? A háziorvos nem tudja mi lehet a problémám, és nem is tud vele mit kezdeni, mert csak hőemelkedésem van és nem lázasodok be, illetve a garatom enyhén piros csak. Valami vírus szerinte, pihenjek és majd jobban leszek. De már lassan két hete benne vagyok, és nem úgy érzem magam, mint akinek sikerült volna legyőznie vagy azon az úton haladna. A segítséget előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szilvia

Dr. Szanyi Andrea válasza hőemelkedés témában

Kedves Kérdező!

Rendszerhiba miatt csak a mai napon jutott el hozzám a kérdése. Elég részletes leírásából arra következtetek, hogy valóban vírusfertőzése zajlott, mely hasi és légúti tünetekkel egyaránt jár. Elképzelhető, hogy másodlagosan melléküreggyulladás alakult ki. Ezt a háziorvosa vagy fül-orr-gégész is diagnosztizálhatja, kezelheti. Az idő távlatából remélem problémája mára már megoldódott.

Kérdés: 2016. december 22., 10:27; Megválaszolva: 2017. január 06., 17:22
Kérdések és válaszok: Egyéb
Elhúzodó hőemelkedés háttere
Tisztelt Doktornő! Az alábbiak miatt kérem véleményét. 16 éves fiamnál 6-hete fennálló enyhe hőemelkedés tapasztalható, főleg...
Vesekő és hőemelkedés
Kedves Doktor Úr! Kb. 1 éve hőemelkedésem van (minden nap max. 37.7) , túl vagyok a mandulaműtéten is, ezerféle vizsgálaton, a már kezdtem elhinni...
Hónapok óta tartó hőemelkedés
Tisztelt Webbeteg Szakértő! Kérem segítségét. Tüneteimet illetően konkrétan nem tudom, mely szakértőhöz forduljak. 65 éves nőbeteg vagyok....
Autoimmun betegség?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném megkérdezni, hogy a tüneteim utalhatnak-e lupusra? 1, 5 hónapja hőemelkedésem van, kezdetben 37, 4-ig ment fel a...
Állandó hőemelkedés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A problémám a következő: Kb 1 hónapja állandó hőemelkedésem van.Reggel még 36, 6 délutánra 37, 1-2 estére pedig...