Nyaki ultrahang

Tisztelt Doktor Úr! Még egy kérdésem lenne! Ön a torokmandula körüli gyulladást említ a válaszában, de nekem gyerekkoromban kivették a mandulámat. Visszanőhetett vagy más góc lehet? Bemásolom az eredeti kérdésem és az Ön válaszát előző válaszát is. "Tisztelt Doktor Úr! Nyaki ultrahang vizsgálati leletem alapján " A nyakon és a mandula körül több különböző nagyságú reaktív nyirokcsomó ábrázolódik. " Szeretném megkérdezni, hogy ez mitől lehet és szükségem van-e további vizsgálatokra! Köszönettel Dr. Zaránd Rajmund válasza a tonsillitis témában Tisztelt Uram! A fenti képalkotó lelet több elmúlt gyulladás nyomát véli fölfedezni a torokmandula körül, ez önmagában semmilyen teendőt nem igényel. Ha panasza, góc betegsége van, akkor ez segíthet a diagnózis (krónikus mandulagyulladás) megerősítésében, de önmagában nem bizonyítja azt. Dr. Zaránd Rajmund Fül-orr-gégész " Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyaki nyirokcsomó témában

Tisztelt Uram!

Egyrészt a leletből nem derült ki a tonsillectomia ténye, másrészt ha a mandulát kivették, akkor a körülötte lévő nyirokcsomók veszik át a védelmi vonal szerepét, így valószínűleg ezt látja az ultrahang. Ezekben a nyirokcsomókban (nem lóg szabad felszínük a környezetbe, mint a manduláknak) nem szokott gócbetegség kialakulni. Szerintem nincs teendő.

Kérdés: 2015. december 08., 22:07; Megválaszolva: 2015. december 09., 07:41
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Pajzsmirigy göb
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Március végén pajzsmirigy ultrahang vizsgálat az alábbiakat mutatta: pajzsmirigy asszimetrikus, bal lebenye 11*12*38 mm, jobb...
Nyirokcsomók
Kedves Dr Úrnő / Úr, mai napon voltam a gégészeten, orr nyálkahártyám van kiszáradva, erre kértem javaslatot, kicsit sebes is néha véres...
Nyirokcsomó Duzzanat
Tisztelt Cím! Ezúton szeretném véleményüket kérni (tudom így látatlanban nem véleményezhető teljességgel) az alábbiak szerinti...
nyirokcsomó
Tisztelt Doktor! Azzal a problémával fordulnék önhöz hogy, már 3 hete bal oldalt meg van nagyobbodva a nyaki nyirokcsomóm, voltam vele 2-szer is...
Nyaki nyirokcsomó
Tisztelt Webbeteg! Február végén voltam fül-orr-gégésznél, aki mandulám melletti kötőszövet gyulladását állapította meg. zinnat nevű...