Fül mögötti csonton lévő csomó.

Kedves Doktornő! Vannak autoimmun betegségeim (hashimoto, sjögren) , ezek miatt eléggé félek a limfómától, mert tudom, hogy megnő az esély erre ezeknél a betegségeknél. Nemrég észrevettem, hogy a bal fülem mögötti csonton egy pici csomó van, nem fáj, és azt hiszem, hogy volt a fülem fölött egy elvakart csípés, utána észleltem a kis csomót de aztán nem húzodott vissza, hanem valahogy ottmaradt. Nemrég voltam a pajzsmirigy miatt nyaki UH vizsgálaton, a fülem mögött nem nézték természetesen, de a nyakban nem találtak sehol nyirokcsomó megnagyobbodást. Laboreredményeim is rendben vannak. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy egy reaktív csomó sokáig kitapintható marad? Esetleg nézessem meg UH-val? Alapból nem aggódnék, mert régen 2-3 hónapig is meg volt nagyobbodva a tarkómon egy ennél kétszer nagyobb nyirokcsomó, aztán teljesen leapadt, de akkor még nem voltak autoimmun problémáim. Más tünetem nincs. Válaszát köszönöm.

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza nyaki nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

Igen, a reaktív nyirokcsomó nagyon sokáig is ott lehet, lehet fájdalmas, és elméletileg 2 cm nél mindig kisebb. Mutassa meg háziorvosának, ha nagyon izgul miatta inkább legyen egy ultrahang, de ezek az esetek többségében ártalmatlanok.

Kérdés: 2019. június 20., 22:38; Megválaszolva: 2019. június 23., 11:50
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
nyirokcsomó tarkón
Kedves Doktornő! Már máskor is segített nekem a mindig nagyon egyértelmű válaszaival, amit nagyon köszönök. A tarkóm bal oldalán van egy...
Veralvadas
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések