• Fül mögötti csonton lévő csomó.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Vannak autoimmun betegségeim (hashimoto, sjögren), ezek miatt eléggé félek a limfómától, mert tudom, hogy megnő az esély erre ezeknél a betegségeknél. Nemrég észrevettem, hogy a bal fülem mögötti csonton egy pici csomó van, nem fáj, és azt hiszem, hogy volt a fülem fölött egy elvakart csípés, utána észleltem a kis csomót de aztán nem húzodott vissza, hanem valahogy ottmaradt. Nemrég voltam a pajzsmirigy miatt nyaki UH vizsgálaton, a fülem mögött nem nézték természetesen, de a nyakban nem találtak sehol nyirokcsomó megnagyobbodást. Laboreredményeim is rendben vannak. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy egy reaktív csomó sokáig kitapintható marad? Esetleg nézessem meg UH-val? Alapból nem aggódnék, mert régen 2-3 hónapig is meg volt nagyobbodva a tarkómon egy ennél kétszer nagyobb nyirokcsomó, aztán teljesen leapadt, de akkor még nem voltak autoimmun problémáim. Más tünetem nincs. Válaszát köszönöm.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyaki nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Igen, a reaktív nyirokcsomó nagyon sokáig is ott lehet, lehet fájdalmas, és elméletileg 2 cm nél mindig kisebb. Mutassa meg háziorvosának, ha nagyon izgul miatta inkább legyen egy ultrahang, de ezek az esetek többségében ártalmatlanok.


        Kérdés: 2019. június 20., 22:38; Megválaszolva: 2019. június 23., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: