ct vizsgálat

Tisztelt Doktor Úr! Arckoponya Ct vizsgálatra küldtek folytonos szédülési panaszaim miatt, kérem szíveskedjék értelmezni leletem eredményét! Bal oldalon a sinus frontalisban, a rostasejtek ventralis csoportjában diszkrét fedettség látszik. A bal középső, alsó orrkagyló körül a nyálkahártya megvastagodott, a hiatus seminalist elzárja. Bal oldalon a sinus maxillarisban basalisan 9mm-es nyálkahártya megvastagodás látszik. A jobb sin. max. mindkét sinus sphenoidalis szabad. a mastodid sejtek tiszták. A fossa olphactoriák mélysége 4mm, Keros(2.) típus. A septum nasi középállású. Az arckoponya csontokon destructiora utaló ct jel nem különíthető el. Válaszát tisztelettel köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza CT témában

Tisztelt Asszonyom!

A CT-n a leírás alapján a szédüléssel nem összefüggő jelek látszanak, amik azonban panaszok híján mellékleletnek, civilizációs ártalomnak (légszennyezés, enyhe megfázás, esetleg klóros uszodavíz hatásai) felelnek meg. Teendőt nem igényelnek, lényegében minden városlakóról lehet ilyen fölvételeket készíteni.

Kérdés: 2015. július 10., 10:58; Megválaszolva: 2015. július 10., 12:52
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés