• idős hallás probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Edesanyam hallokeszuleket hasznal kb 15 eve idoskori hallas csokkenes miatt.Kb egy honap alatt romlott hallasa annyira hogy alig hall.Ha fulcimpajat megemeli hallasa javul.Egy idos fulorrgegesz orvosrendelojebe mentunk el a mamaval.Ful mosas utan azt mondta kulso fuljaratokkal semmi gond.Sajnos az oregseg 91 eves maman nem lehet segiteni.On szerint van e ertelme mas szakorvoshoz elmenni a mamaval? Szellemileg nagyon ugyes idosrol van szo, egeszsegi problemai mas teren emesztesi gondok, vizholyag problemak neha vannak, nagyobb foku sziv ritmus zavarok es a reumatikus tunetek okoznak nagyobb gondot.En szerintem fajdalmas egy idos aktiv embert ugy latni hogy nem lehet vele komunikalni.Talalkoztak e hasonlo esettel? A mai modern technika es orvostudomany nyujt e erre megoldast? Elore is koszonom ha megosztja velem velemenyet!

        Dr. Katona Erzsébet válasza a halláskárosodás témában

        Tisztelt Uram! Az természetes, hogy az életkor alapján nem döntehtő el, hogy milyen segítséget kaphat az idős ember. Minden segítséget meg kell kapni. A leveléből az derült ki, hogy fülmosás után sem javult a hallása az édesanyjának. Az azonban nem derült ki, hogy volt-e eredménye a fülmosásnak, azaz megmutatta-e az orvos a fülzsírt, amit kimosott. Az a panasz, hogy a fülkagyló megmozgatása hallásjavulást eredményez, mégis azt sejteti, hogy van a hallójáratában valami. Két dolgot ajálok: 1.ismételt fül és hallásvizsgálatot, 2, a hallókészüléke viszgálatát. Olyan helyre vigye az édeasnyját, ahol mindkettő egyszerre megtörténik, -mint pl. az a a hely, ahol én is dolgozom, - mert akkor egy utaztatással megoldható a dolog. Üdvözlettel Katona Erzsébet, fül-orr-gégész-audiológus


        Dr. Katona Erzsébet
        fül-orr-gégész-audiológus főorvos Itt kérdezhet

        Dr. Katona Erzsébet

        Kérdés: 2014. november 03., 16:37; Megválaszolva: 2014. november 06., 14:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: