Halláskárosodás.

Bal fülemre fokozatosan romlik a hallásom.Jobb fülemre bő egy éve hirtelen nagyfokú halláskárosodásom lett.Hallásvizsgálat szerint nem gyulladásos eredetű. Koponya CT negatív. Ideggyógyász javaslatára 3 havi gyógyszeres értágító kúrába kezdtem (2 hete) .Elmondása szerint 2 éven belül visszatérhet a hallás. Reménykedhetem-e? Esetleg van-e értelme egy MR vizsgálatnak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza halláskárosodás témában

Tisztelt Asszonyom!

ami a kérdés fülészeti vonatkozását illeti: ha a halláscsökkenés belsőfül eredetű, úgy legfeljebb 2 hétig várható a teljes gyógyulás a panaszok kezdetétől. átmeneti javulás azonban mindig lehet, központi idegrendszeri eredetű betegség ügyében a neurológus véleménye a mérvadó.

Kérdés: 2014. augusztus 16., 12:13; Megválaszolva: 2014. augusztus 17., 16:46
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
idős hallás probléma
Edesanyam hallokeszuleket hasznal kb 15 eve idoskori hallas csokkenes miatt.Kb egy honap alatt romlott hallasa annyira hogy alig hall.Ha fulcimpajat megemeli...
Idegi hallásvesztés
Kétoldali idegi hallásvesztésem van. Ennek mértéke55dB. Hallókészüléket viselek. A legelső papíromban kevert típusú hallásvesztés van az utána...
Hallócsontláncolat helyreállító...
1 éves koromban (10 hónaposan) fülműtéten estem át, melynek következtében a hallócsontokat kibillentették a helyükről a jobb fülemen, így...
Halláskiesés mi okozhatja, jár-e...
Tisztelt Doktor Úr /Nő! 52 éves férfi vagyok, 3 gyerekünk van, dolgozom. Panaszaim szédüléssel, fül dugulással zúgással, hányingerrel...
Erős csattanás a fülön
Ma egy levegővel telefújt zacskó csattant a fülemen. Nagyjából 30 percig utána erősen sípolt, az erősebb hangoktól pedig furcsán recsegett belül...