Halláskiesés mi okozhatja, jár-e adókedvezmény?

Tisztelt Doktor Úr /Nő! 52 éves férfi vagyok, 3 gyerekünk van, dolgozom. Panaszaim szédüléssel, fül dugulással zúgással, hányingerrel kezdődtek évekkel ezelőtt. LELETEIM: 2011.01.17.: mko jó hallás, 2000Hz-től kp.fokba hajló perc.tip. leeséssel. R 42HO H 9030 2012.12.14.: jobb-on: 2000Hz-ig jó 2000Hz-től kp. nagyf. hajló perc leeséssel. bal-on: 500HZ-ig jó hallás 500HZ-től kp. nagyfokba hajló perc.leeséssel. (Betaserc) 2013.03.12. jobb oldalon: 2000Hz-ig ép 2000Hz-től kp.nagyfokba hajló perc.tip. leeséssel. bal oldalon: nagy-súlyos fokú perc.tip. halláscsökk.. Mko.csúcsos tympanogramm, Fénytelen dobhártyák (1dl Glicerin, Lucetam 1200mg 3*2) H9120 CT 2013.04.03.: U9990 2013.03.14.: jobb: 2000Hz-ig ép 2000Hz-től kp. nagyfokba hajló perc.tip. leeséssel bal oldalon: hallása kiesett. Most 2014_ben ugyan ezek szerepelnek a leleten, de a hallásvizsgálati lapon kb. 3000Hz-nél 60-70db, lejjebb kb 80db van jelölve, lejjebb mint 2013-ban volt. Jelenleg Lucetam, Q 10, C vitamin, Belfogamma -t szedek. Szeretnék adókedvezményt igénybe venni és igazolást kérni ehhez, de a fülész (a leleten amit kiadott szerepel, hogy állapota véglegesnek tekinthető) azt mondta neki sok a betege, nem ér rá, majd a háziorvos kiadja az a dolga. A háziorvos viszont azt mondja igaz hogy a bal fülemre süket vagyok, de a jobbra hallok, ezért nem ad igazolást, nem jár adókedvezmény. MOST JÁR, VAGY NEM JÁR AZ ADÓKEDVEZMÉNY? Hiszen csak a megkeresett fizetésemből vonnának kevesebbet. Lehet hogy nekik nem számít az az évi pár ezert forint, de nekünk már a gyógyszerek is nagy kiadást jelentenek, főleg egykeresős családként. A feleségem a legkisebb gyerek problémája miatt nem tud dolgozni (magántanuló) , egyébként sincs sok lehetősége. MI OKOZHATTA A HIRTELEN HALLÁSKIESÉST? Az egyik fiunknak mononucleosisa volt, sokáig tartott míg meggyógyult. A legkisebb gyerekünknek 2012-ben kezdődött a tartós hőemelkedése, nagy nehezen kiderült cytomegalo vírus fertőzése is volt, a hőemelkedés azóta is van. Arra gondoltunk talán okozhatta valami ilyen jellegű vírus az én süketségemet is, de egyik orvos sem küld szerológiai vérvételre, hogy kiderüljön.Jó lenne tudni, mert talán könnyebb lenne belenyugodni az állapotomba is, ha lenne magyarázat. MELYIK ORVOS KÜLDHET SZEROLÓGIAI VÉRVÉTELRE, ÉS KÖTELES LETT VOLNA KÜLDENI HAMARABB IS? Nagyon várom részletes válaszát, melyet előre is köszönök.

Dr. Zaránd Rajmund válasza halláskárosodás témában

Tisztelt Uram!

A végleges egészségkárosodással összefüggő adókedvezményt és egyéb pénzügyi típusú ügyeket régebben az OEP bizottságai intézték a szakorvosi leletek alapján. Mi gyermekeknek tudunk kiadni tartós betegség esetén igazolást, de azt is csak bizonyos súlyos, műtétet igénylő vagy genetikai zavarok esetén. Azt javaslom, hogy az OEP területi szervével vegye föl a kapcsolatot, mert a gyorsan változó jogszabályok dzsungelében tán ők tudnak mihamarabb eligazodni.

Ami a percepciós hypacusis okát illeti: számos teória létezik, de hiába a szerológia, több okból. Egyrészt, mert a panaszok kialakulását követő 2 héten belül érdemes csak a gyógyulást elősegítő kezelést megkezdeni (utána végleges a csiga sejtjeinek pusztulása) , ami időn belül úgysem jön meg az eredmény, másrészt a pozitív szerológia sem bizonyít ok-okozati kapcsolatot, mi több, nincs is terápiás konzekvenciája (lényegében értágító kezelés létezik csak etiológiától függetlenül) .

Kérdés: 2014. március 21., 12:17; Megválaszolva: 2014. március 23., 17:13
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
idős hallás probléma
Edesanyam hallokeszuleket hasznal kb 15 eve idoskori hallas csokkenes miatt.Kb egy honap alatt romlott hallasa annyira hogy alig hall.Ha fulcimpajat megemeli...
Halláskárosodás.
Bal fülemre fokozatosan romlik a hallásom.Jobb fülemre bő egy éve hirtelen nagyfokú halláskárosodásom lett.Hallásvizsgálat szerint nem gyulladásos...
Idegi hallásvesztés
Kétoldali idegi hallásvesztésem van. Ennek mértéke55dB. Hallókészüléket viselek. A legelső papíromban kevert típusú hallásvesztés van az utána...
Hallócsontláncolat helyreállító...
1 éves koromban (10 hónaposan) fülműtéten estem át, melynek következtében a hallócsontokat kibillentették a helyükről a jobb fülemen, így...
Erős csattanás a fülön
Ma egy levegővel telefújt zacskó csattant a fülemen. Nagyjából 30 percig utána erősen sípolt, az erősebb hangoktól pedig furcsán recsegett belül...