Homloküreg fájdalom víz alatt

Tisztelt Doktorok, A problémám lényege, hogy nagyon megtetszett a búvárkodás, mint hobbi, ezért elkezdtem kicsit komolyabban foglalkozni a dologgal, azonban ezzel együtt előjött egy olyan dolog, hogy, amikor kicsit mélyebbre lemerülök (kb 2-4 méter), akkor kicsivel a szemem fölött éles fájdalmat érzek és ez erősödik, ahogy egyre mélyebben vagyok. Ez a fájdalom az orr-befogásos nyomáskiegyenlítős módszerrel csak kicsit, vagy egyáltalán nem enyhül. Palackos merülésnél nem mindig jön elő, azonban snorkeling közben általános. Voltam CT viszgálaton és érdekelne az önök véleménye. Az eredmények a követlezőek: A jobb oldali arcüregben hüvelykujjbegynyi ívelt lágyrészárnyék látható, melynek, densitasa alacsony. Emellett az orbitalis részen egy félkör alakú, 1 cm-es hasonló jellegű képlet van. A szájadék maga szabad. A bal oldali arcüreg medialis és alveolaris részén ívelt lágyrészduzzanatok láthatók szintén alacsonyabb, densitassal. Az üreg szájadékánál kis nyálkahártya duzzanat van. Az ik-öböl cellái légtartók. A jobb oldali cellában egészen minimális válladékcsepp látható. A frontális üregek légtartók. A jobb oldali üreg lateralis zugában 7-8 mm-es lágyrészduzzanat látható. Az orrsövényen balra convex ív látható, dorsalisan balra néző tövis van rajta. A bal oldali alsó orrkagyló dorsalisan megduzzadt. Orvosi vélemény: Elszórt chronicus gyulladásra jellemző elváltozások főleg az arcüregekben. Mindkét arcüregben retentios cystak lehetségesek. Nekem ez a szöveg nem sokat mond, remélem tudnak segíteni, hogy mivel tudnék megszabadulni ettől a problémától. Szükség esetén rendelkezem a CT felvétel digitális változatával. Segítségüket előre is köszönöm! Üdvözlettel.

Dr. Piros Zsuzsanna válasza orrmelléküreg témában

Tisztelt Kérdező! A nyomáskülönbség hatására fellépő fájdalom és a CT-n ábrázolódó elváltozások enyhe fokú, idült orr-melléküreg gyulladásra utalhatnak. Ezek kezelése (mind a gyógyszeres terápia, mind az esetleges műtéti megoldások) fül-orr-gégész szakorvos feladata. Azt javasolom, keressen fel szakorvost.

Megválaszolva: 2014. július 18.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Homloküreg gyulladás és még más..
Üdvözlöm Egy olyan problémám lenne, hogy volt egy valamilyen vírusos megbetegedésem (nátha), amiből visszamaradt egy homloküreg gyulladás. 1 hete szedem az...
Orrmelléküreg gyulladás gyógyulása
Másfél hete kerestem fel háziorvosomat erős náthaszerű tünetekkel, amelyek már egy hete fennálltak csak enyhén. Kb. 1 hónapja már átestem valamilyen vírusom,...
Büdös levegő
Tisztelt Dr! Párom egy nap azt vette észrem, hogy az orrábol kellemetlen büdös levegő áramlik ki. Még soha nem volt ilyen tünete, majd 2 nap múlva ez...
Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Garat/mandula panaszok kellemetlen...
Tisztelt Doktor Úr! Egy vissza-visszatérő problémával küzdök. Enyhe torokkaparás, mandulák pirosodása és vele társuló kellemetlen lehelet (ami néha erősebb...
Elhúzódó gyermekkori Orrmelléküreg...
Kedves Dr Úr/Nő! Gyermekem, December 11-én orrdugulásra panaszkodott, majd be is lázasodott (38.5), amely állapot, Dec 13-ig tartott. Fájdalma nem volt....