• Fogfájás vagy valamilyen mirigy gyulladás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! 3 napja éktelen fogfájás tört rám mikor alvásra készülődtem. Annyira heves volt, hogy szószerint lebénította az arcom. A fájdalom az álkapcsom bal alsó részéről sugárzik. Úgy három hete voltam fogászati kezelésen, pont ott kezeltek egy fogat, ezért gyanakodtam, hogy az a fog okozza a fájdalmat. Ugyanakkor 2 napja tapogatásra a bal oldali álkapocs alatt mirigyem is fáj, a fülem mellett az álkapcsi ízületnél is nyomásra igencsak fáj, és legalább 3 fogat megkocogtatva tompa fájdalmat érzek, és jobbára az egész bal arcom sajog. Enyhe hőemelkedésem van, 37 fok, ugyanakkor igen elvétve valamilyen keserű váladékot kell lenyelnem, ami érzésem szerint az orromból folyik hátra. Az utóbbi két napban tompa de enyhe fejfájásom volt folyamatosan. A fogorvosom szerint a mostani kezelés után a jól karbantartott fogaim miatt egy év múlva elég ha elnézek hozzá ezért én valamilyen mirigy gyulladásra gyanakodom Kérem, meg tudják ítélni, mi lehet a gond okozó? köszönöm

        Dr. Varga Éva válasza a fogfájás témában

        Tisztelt Kérdező! Ha panaszai nem enyhülnek, javaslom, újra keresse fel fogorvosát. Kérdésében nem említi, hogy milyen kezelésben részesült, melyik fogát látták el, tömés, vagy gyökérkezelés történt, voltak-e előtte is panaszai. Gyökércsúcs körüli gyulladás okozhat több fogra kiterjedő fájdalmat, nyirokcsomó duzzanatot, de ezt fogorvosa biztosan észrevette volna. Röntgenfelvétellel, a fog vitalitásának vizsgálatával ellenőrizheti foga egészségét. Ritkábban, de felső légúti megbetegedést, orrmelléküreg gyulladást is kísérhetnek hasonló tünetek.


        Dr. Varga Éva
        fogorvos

        Dr. Varga Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 27., 21:30; Megválaszolva: 2011. március 03., 23:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés