Fogíny

tisztelt! A következő a kérdésem. A lenti állkapcsomon a két első fogamnál az iny picit duzzadt és picit el is tudom mozditani a fogaimtó. Nem piros, normális a szine. Viszont van fogkő a fogaimon és mivel hormonális gondjaim vannak aggódom, valamint a bölcsességfogaim is nőnek egyszerre fent is és lent is. Ugye ez nem valamilyen daganat vagy komoly dolog. A másik kérdés, hogy okozhatja e az alsó fogak inyjének sérülését pl piritoskenyér vagy egyéb szaraz, kemény étel. Köszönöm! Üdvözlettel, Egyetemista

WEBBeteg szakértő válasza fogíny témában

Kedves Egyetemista!

Daganata nagy valószínűséggel nincs. Azt tudnám javasolni, hogy keressen fel egy fogorvost és le kell szedetni a fogkövet, amitől az ínye is fog rendeződni. A bölcsességfog helyes növekedésesre, illetve hogy lesz-e elegendő hely az előtörésükre panorámaröntgen felvétel készítését javasolnék, ami alapján a fogorvos el tudja dönteni, hogy mi a teendő ezekkel a fogakkal. A kemény pirítós kenyér okozhat hámsérülést az ínyen.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. október 12., 07:15 ;Megválaszolva: 2010. október 14., 10:22
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Fogíny fájdalom
Kérdésem: Létezik e hogy a rosszul és szorosan felrakott fogpótlás, mely 3 évig fent volt. Okozhat e fogínybe ideggyulladást. És ennek az állandó...
Szájpadlás csomó
1-2 hónapja tapasztaltam először, hogy a szájpadlásom elülső részéből (kb.2cm a metszőfog mögött) egszercsak előbukkant egy 1-2mm méretű kis...
Fogínyfájdalom
Tisztelt Doktornő! Doktor Úr! Kb. másfél hónapja fogmosáskor erősen vérzik a fogínyem (felső frontfogak mögött) . Eleinte csak fogmosáskor...
Vadhús a fogínyen?
6 éves kislányomnál, hátul, a legutolsó foga mögött, egy kb. 5-7 mm hosszú, 3 mm vastag, vérrel telt vadhús szerű elváltozást találtam. A...
Fogínysorvadást okozhat reflux?
 Tisztelt Doktor Nő/Úr!  59 éves vagyok és  az alábbi gyógyszereket szedem: 1. Astrix - agyér probléma maitt, több mint 10 éve szedem 2....