Mitől vannak állandó afták a számban?

Kedves Dr. Nő / Úr! Az utóbbi időben nagyon gyakoriak a számban az afták, amiket eleinte elég jól tudtam kezelni a gyógyszertári ecsetelőkkel, de szerintem már rezisztenssé váltak rá. Több fajtáját is kipróbáltam és az összes létező szopogató tablettát ami csak e célra is megfelel de sokszor hetekig sem múlik el. Én valamiért hiszek abban is, hogy a testi tüneteket lelki tünetek okozhatják de az én esetemre nem találok magyarázatot. Előfordul, hogy spontán magától kijön egy, de van amikor egy kis náthás időszak közepette amikor legyengült az immunrendszerem. Sokat olvastam már róla, hogy mitől lehet, a szájhigiénia meg stressz a kedvencem. Stressz mindenkinek van az életében ilyen-olyan formában, még sincs aftájuk. A szájhigiénia meg szerintem kinek mit jelent. Az erős dohányos, romlott foggal rendelkező, fogkefét soha nem látott szájtól szerintem még a bacilusok is menekülnek. Szóval nem tudom az én esetemben mit lehetne tenni, hogy az okát megtaláljam. Mert ezek csak tüneti kezelések és én az okát szeretném megtalálni. Már gondoltam, hogy felkeresek vele egy természetgyógyászt vagy kineziológust hátha segít. Most is ha lehet egy ilyen szakember válaszát várnám. Ha van valamilyen jó tanácsa vagy ötlete szívesen meghallgatom. Köszönöm, hogy időt szakított rám! Mesterné Timi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ágics Anikó válasza afta témában

Kedves Timi!

Az afták általában immunrenszeri eredetűek, persze a stessz és a szájhigiénia is befolyásolhatja, de ha nagyon rendszeresen jönnek, más irányba kell tapogatózni. Összefüggésben állhatnak különböző ételekkel, gyakran lisztérzékenyeknél jön elő az afta, ha nem tartják a diétájukat.

A táplálkozásra próbáljon jobban odafigyelni. Javasolnám a paleolit táplálkozást (az interneten talál róla bőven információt) , esetlegesen allergiavizsgálatot.

Jobbulást kívánok,

Üdvözlettel: Dr. Ágics Anikó

Kérdés: 2012. június 04., 14:08; Megválaszolva: 2012. június 14., 22:23
Kérdések és válaszok: Fog- és szájbetegségek
Hólyagok a torokban
Ajak jobb oldali része, áll...
Fogszabályozás műtét előtt?
Fogászati műtét előtt
Genny pukli a szem alatt