• Hasmenés és fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Kérem segítsen megfejteni a fogamzásgátló hatásmechanizmusát, mert az útmutató alapján számomra nem pontosan érthető. A konkrét esetem az alábbi: Október 10-én kezdtem el szedni az új levelet (yasminelle). Október 22-én együtt voltam a párommal. Október 27-én 20.30kor bevettem a fogamzásgátlót, azonban hajnali 02.30 körül (okt.28) hánytam. Október 28, 29, 30-án napközben hasmenésem volt (vírusos bélfertőzés), és 28-ától a smecta nevű port is szedtem. 28-án nem volt hasmenésem éjjel, a fogamzásgátló bevétele után, de a gyomrom üres volt. Reggel már volt hasmenés. 29-én bizonytalan, hogy teljesen felszívódott-e a gyógyszer, mert éjszaka is hasmenésem volt. Ez a harmadik hét volt, azonban én október 31-től a szokásos szünetet tartottam, nem pedig folytattam a szedést, ahogy a tájékoztató írta. November 6, 7-én együtt voltam a párommal, kiegészítő védekezés mellett. November 7-től szedem az újabb levél fogamzásgátlót. Kérdésem, hogy meddig szükséges kiegészítő védelem, ha a hónap végi tabletta, tabletták nem szívódtak fel rendesen? Ha az új hónap során végig kiegészítő védekezés mellett vagyunk együtt, a következő hónaptól helyreáll a rend, és elegendő csak tabletta? Valamint kérdésem, hogy ha ilyen eset van, miért nem megfelelő, ha az új levél szedéséig (jelen esetben a harmadik hét második felében, és a 7 napos szünet alatt) kiegészítő védekezéssel vagyunk együtt, hiszen aztán új hónap következik? Mert az útmutató szerint harmadik hét esetén ilyenkor vagy azonnal folytatni kell az új levéllel, vagy pedig ott abbahagyni, amikor esetleg nem szívódott fel teljesen a tabletta. Miért? Ha nem szívódott fel tabletta, és én nem tartok szünetet, akkor az abban az időszakban bevett tabletták visszamenőlegesen védenek? És ha nem így tettem terhes lehetek, mert nincs elegendő védelem? Nagyon köszönöm válaszát, sokat segítene.

        Dr. Pétervári László válasza a hasmenés, fogamzásgátló témában

        Kiegészítő védekezést helyesen alkalmazta és ezt még tanácsos egy levél beszedése alatt is folytatni.Utána,ha nincs semmilyen egyéb tényező ami befolyásolja hatását biztonságos védekezés alakul ki.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 17., 10:16; Megválaszolva: 2011. november 20., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés