Orvos válaszol: Fertőző betegségek

Fertőző betegségek
Összes kérdés a(z) Fertőző betegségek témában Gyakori kérdések a(z) Fertőző betegségek témában

Oltási tanács

2021-03-30 09:54:27

Tisztelettel kérdezem: beoltassam-beoltathatom-e magam Covid ellen pedagógusként most április elején, ha febr 22-márc 03. között a Bp-i Nyírő Gyula kórház Covid osztályán kezeltek kétoldali tüdőgyulladással, ahonnan negatív antigénteszttel (és magas...

Covid beteg ápolás

2021-03-27 11:52:22

Tisztelt Doktornő! Szeretnék érdeklődni, hogy otthon ápolt covid beteg számára ajánlott-e Dexametazon az antibiotikum mellé. Kb. 3 hete kapta meg az első oltást és másfél hete vannak tünetei. A tünetek megjelenése után végeztek tesztet, ami pozitív lett....

Beaddassam a Pfizert?

2021-03-26 09:54:00

T. Doktor Úr! Feleségem a Pfizer oltásra kapott időpontot. Feleségem kb. 10 évvel ezelőtt kapott oltást influenza ellen s övsömört kapott az oltás után. Ezért most félelmei vannak, hogy a Pfizer oltás után is valami problémája lehet. A kérdésem, hogy mi...

Oltás mellékhatás

2021-03-25 18:25:20

Tisztelt Doktor úr, Az lenne a kérdésem, hogyha az első Covid elleni Astra oltás után nem volt súlyos mellékhatás (csak izomfájdalom és hőemelkedés másnap) , az biztosíték arra, hogy a második dózis után (4 héttel később) sem kell a médiában is...

Covid oltás és HPV oltás közötti kivárási idő

2021-03-17 10:09:34

Tisztelt Szakértő! Feleségem március 01-én kapta meg a második HPV elleni oltást (Gardasil-9) . A hétvégén (március 19.) oltanák a munkahelyén Covid-19 vírus ellen. Tudomása szerint a Szputnyik vakcinával. A HPV oltást beadó orvos tájékoztatta, hogy 30...

Melyik vakcinat kaphatom

2021-03-15 04:40:36

Tisztelt Doktornő Elég sok apró cseprő gondom merült fel a vakcinákkal kapcsolatban. Volt veseműtetem, jelenleg cyszta van a vesémen újra. Volt nőgyógyászati nagy műtétem borderline típusú serosus papiralis cystadenoma miatt kialakult csecsemőfejnyi...

Voltam-e bárányhimlős

2021-03-14 11:57:22

Kedves Doktor úr, anyukám szerint még nem voltam bárányhimlős. Nagyon félek tőle, hogy elkapom és felnőttként ez sokkal rosszabb. Gondolkozok az oltáson. Csináltattam egy vérvételt, hogy voltam-e bárányhimlős, de az eredményből nem tudom egyértelműen...

Covid védőoltás

2021-03-13 15:02:33

Tisztelt Doktor Úr! Férjem és én 70 éven felüliek vagyunk, szeretnénk tudni, hogy mikor kaphatunk védőoltást az alábbi előzmények figyelembevételével. 2021. február elején férjem beteg volt, enyhe tünetekkel (köhögés, szagvesztés) , melyek 2-3 napig...

Szteroid injekció után covid oltás lehet-e?

2021-03-12 12:00:15

Üdvözlöm! Március 11.-én fájdalmas porckorong sérvre kaptam szteroid injekciót. Már várom a napokban a covid oltást. Remélem nem kizáró ok. Ha igen, menyi időnek kell eltelnie az oltásig, illetve az immunrendszert menyi ideig gyengíti. Előre is köszönöm...

Covid szerológiai vizsgálat

2021-03-12 10:19:12

Kedves Doktornő/Doktor úr! Szeretném megkérdezni, hogy covid fertőzés után kB. mennyi ideig érdemes szerológiai vizsgálatot csináltatni? Nem kevés pénzbe kerül, ezért kérdezem. Tudom, hogy a covid fertőzés lezajlása után 4-6 hónappal kérhetem a...

Hepstitis b

2021-03-10 16:48:29

Tisztelt Dr.úr/ nő! Kislányom játszott egy gyerekkel, akiről nemtudni, hogy hepatitis b - je van ,vagy nincs.A szülei sajnos biztos, hogy fertőzöttek.Sminkelték egymást.A kislányom az újjával rúzsozta a kislány száját és gondolom fordîtva is.Sajna...

Covid 19 oltás

2021-03-07 19:31:01

Úgy tudom, ha valaki 34 éves, 20 éve erős dohányos krónikus betegnek számit. Ez esetben az Astra Zeneca oltás javasolt neki? Ha ez nem elérhető, a kinai ellenjavalt? Vagy várjon a Pfizerre? Köszönöm

Mi lehetett ez a tünet?

2021-03-06 20:44:10

Tisztelt Doktor úr! A covid oltás kapcsán jutott eszembe egy probléma. Annak idején megkaptam az H1N1 oltást is, majd kb. fél, háromnegyed órával az oltás után elkezdett mindkét vádlim fájni, izomlázszerű panaszokat okozva. Akkor, először azt hittem, hogy...

Covid Igg teszt

2021-03-05 19:01:17

Tisztelt Doktor Úr! 2020. november 3-án páromnak és nekem is pozitív PCR tesztem volt, majd én december 9-én, ill. ő 12-én vénás vérvétellel Igg tesztet csináltattunk. Akkor a labortól index értéket kaptunk, párom 6,84 én 7,89 értékkel, ami az 1,4-es...

STD lelet értelmezése/kérdések

2021-03-02 11:40:32

Tisztelt Doktornő! Védekezés nélküli aktus után 6-7 héttel elmentem egy STD vérvételes szűrésre, mert a nyakamnál fájtak a nyirokcsomóim, fájt a torkom, hőemelkedésem volt. A szűrésen az Önnek csatolt dokumentumban feltüntetett eredményekkel...

Galandféreg?!

2021-02-28 12:25:02

Kedves Doktornő! A problémám 2020 végén kezdődött.Nem vagyok beteges típus,de furcsa dolgokat tapasztaltam magamon.Már az egész 2020-as év is furcsa volt ,mert magasabb volt a vérnyomásom (érzésre) , idegesebb voltam az átlagnál ,pánikbetegség szerű...

Tényleg csak Covid, vagy valami komolyabb lehet?

2021-02-24 22:59:47

Tisztelt Doktor Nő/Úr! 3 nappal ezelőtt hirtelen zsibbadást éreztem a jobbb lábamban, boka felett és térd alatt. Nem volt teljesen érzéketlen, inkább olyan érzés volt, mintha egy plusz réteg ruha "került volna rá". Gyengeség is elfogott - a szapora szívverés...

Veszettség oltás

2021-02-24 20:50:07

Tisztelt Doktor Úr! Pár napja szüleimnél otthon beoltotta az állatorvos a kutyát veszettség elleni oltással, a szokásos éves ismétlő oltást kapta meg. Az ampulla, melyből az oltást kapta véletlenül ott maradt szüleimnél, melyet édesapám kézzel megfogott és...

HIV fertőzés gyanú

2021-02-22 20:08:57

Tisztelt doktor Úr! Azért írok Önnek mert nagyon félek. 2 héttel ezelőtt volt egy nyelves csókom, és orálisan is kényeztettem, (úgy hogy előváladék került a számba, és az én számban fogínyvérzés állt fenn) egy olyan férfit, akiről így utólag nem tudom...