Veszettség

Kedves Doktornő! Sajnos nem vagyok egy könnyű eset, 44 éves múltam és mindig is hipochonder voltam, de az utóbbi pár évben elhatalmasodott rajtam. Most viszont nem tudom, hogy mit csináljak, szeretném kérni a tanácsát. Egyik nap késő este értem haza és éreztem, hogy a karomra hullik az utcán pár vízszerű csepp. Utána láttam, hogy egy denevér repült el közvetlenül a fejem mellett. Rögtön elővettem az alkoholos kézfertőtlenítőt és letöröltem a karom, de pont azzal a kezemmel nyúltam oda, amelyiken több, kisebb nyílt seb volt, mivel folyton kirepedezik és vérzik a kezem. Ennek 5 napja. Azóta tiszta stresszben vagyok, hogyha a denevér nyála vagy vizelete került rám, esetleg megfertőzhetett. Adassam be a veszettség elleni oltást vagy létezik bármiféle vizsgálat, ami kimutatná, hogy bennem lehet a vírus? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Cs.Piroska

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza egészségszorongás témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon alacsony a valószínűsége, hogy ilyen módon veszettséget kapott volna. Valószínűbb, hogy a víz szerű cseppek valóban vízcseppek voltak. Amit érdemes volna átgondolni, főleg, hogy ön is írta, hogy az egészségszorongása az utóbbi időben rosszabbodott, a szorongás, a szorongás okozta kényszergondolatok miatt pszichológushoz fordulnia. A területileg illetékes mentálhigiénés/pszichiátriai gondozóban TB alapon beutaló nélkül is kérhet segítséget. Addig is ebben a cikkben önsegítő tippeket is talál. További minden jót kívánok, üdvözlettel dr Szabó Zsuzsanna

https://www.webbeteg.hu/cikkek/szorongas_panik/28231/mi-az-egeszsegszorongas-es-hogyan-lehet-legyozni

Kérdés: 2022. augusztus 04., 20:40 ;Megválaszolva: 2022. augusztus 12., 13:11
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata
Koronavírus terjedése
HPV Otthoni kezelése
Veszettség kockázata