Veszettség

Kedves Doktornő! Sajnos nem vagyok egy könnyű eset, 44 éves múltam és mindig is hipochonder voltam, de az utóbbi pár évben elhatalmasodott rajtam. Most viszont nem tudom, hogy mit csináljak, szeretném kérni a tanácsát. Egyik nap késő este értem haza és éreztem, hogy a karomra hullik az utcán pár vízszerű csepp. Utána láttam, hogy egy, denevér repült el közvetlenül a fejem mellett. Rögtön elővettem az alkoholos kézfertőtlenítőt és letöröltem a karom, de pont azzal a kezemmel nyúltam oda, amelyiken több, kisebb nyílt seb volt, mivel folyton kirepedezik és vérzik a kezem. Ennek 5 napja. Azóta tiszta stresszben vagyok, hogyha a, denevér nyála vagy vizelete került rám, esetleg megfertőzhetett. Adassam be a veszettség elleni oltást vagy létezik bármiféle vizsgálat, ami kimutatná, hogy bennem lehet a vírus? Előre is köszönöm a válaszát! Üdvözlettel.

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza egészségszorongás témában

Tisztelt Kérdező! Nagyon alacsony a valószínűsége, hogy ilyen módon veszettséget kapott volna. Valószínűbb, hogy a víz szerű cseppek valóban vízcseppek voltak., Amit érdemes volna átgondolni, főleg, hogy ön is írta, hogy az egészségszorongása az utóbbi időben rosszabbodott, a szorongás, a szorongás okozta kényszergondolatok miatt pszichológushoz fordulnia. A területileg illetékes mentálhigiénés/pszichiátriai gondozóban TB alapon beutaló nélkül is kérhet segítséget. Addig is ebben a cikkben önsegítő tippeket is talál. További minden jót kívánok, üdvözlettel dr Szabó Zsuzsanna https://www.webbeteg.hu/cikkek/szorongas_panik/28231/mi-az-egeszsegszorongas-es-hogyan-lehet-legyozni

Megválaszolva: 2022. augusztus 12.

Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek

Bakteriális intim fertőzés átadható?
Hepatitis B
Tisztelt Doktornő! Most ismerkedek egy férfival, csókig jutottunk. Ezt követően mondta el, hogy jópár éve hepatitis B fertőzöttséget diagnosztizáltak nála,...
Clamydia terjed e fürdővízzel?
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném tudni, hogy Clamydiával diagnosztizált szülő fürdővízzel átadhatta-e a kórokozót gyermekének? Válaszát köszönöm.
Hpv fertőzés során, hogyen lehet...
Kedves doktor úr, HPVt diagnosztizáltak nálam le, három héttel ezelőtt, valószínűleg a páromnál is jelen van. Két héttel ezelőtt megkaptam a HPV elleni...
HIV érték laborvizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni Öntől, hogy a csatolt lelet teljesen negatív? Megnyugodhatok (az aktus után egy hónappal készült a labor)? Az...
Enyhe harapás idegen kutyától
Ma este megharapott egy kutya, de éppen csak a felső hámréteg sérült meg a karomon, egy nagyon enyhén vérző ponton. Az eset után kb. 15 perccel betadinnal...