Varicella

T.Doktornő/Doktornő! Sajnos nem volt bizonyos, hogy gyerekkoromba voltam-e bárányhimlős, ezért végeztettem erre vonatkozóan egy vérvizsgálatot. A következő laboreredményt kaptam: Varicella zoster vírus antitest Varicella zoster vírus IGG 0, 77 mNE/mL pozitív FIGYELEM: Mértékegys. és ref. tartomány változás! _Ref.tart és metodika váltás 2011.04.11-től! + 0, 00 0, 20 Határzóna 0, 10 0, 20 Varicella zoster vírus IGM 0, 01 AU/mL negatív Varicella zoster vírus átvészeltség, vakcináltság. IgG maradványantitest. FIGYELEM: Mértékegys. és ref. tartomány változás! _Ref.tart és metodika váltás 2011.04.11-től! 0, 00 0, 20 Határzóna 0, 10 0, 20 A fentiek alapján kérem írják meg, hogy átestem-e gyerekkoromban a bárányhimlőn. Mert ha nem szeretném beadatni magamnak a védőoltást. (pici gyerekem) . Válaszát várva. Köszönettel, Renáta

Dr. Szanyi Andrea válasza varicella témában

Kedves Kérdező!

Az IgM negativitás azt jelenti, hogy Önnek jelenleg nincs fertőzése, az IgG pozitivitás átvészelt fertőzést jelent. Ön gyerekkorában átesett bárányhimlő fertőzésen.

Kérdés: 2011. október 07., 21:27; Megválaszolva: 2011. október 11., 18:40
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Voltam-e bárányhimlős
Kedves Doktor úr, anyukám szerint még nem voltam bárányhimlős. Nagyon félek tőle, hogy elkapom és felnőttként ez sokkal rosszabb. Gondolkozok az...
bárányhimlő terhesen
Tisztelt Doktor Úr! 2 gyermekes anyuka vagyok. Eddig még nem estem át bárányhimlőn. Annak ellenére, hogy a kislányom folyamatosan bölcsibe járt...
Bárányhimlő védettség...
Tisztelt Dr. Úr, Nő A feleségemel most várjuk második gyermekünket és szeretném tudni hogy a bárányhimlő mennyire veszélyes a magzatra. Tudomásom...
Hólyagoshimlő
12 eves vagyok es holyagoshimlos!       Azt szeretnem megtodni hogy hany nepon belul mehetek ki es suliba mert kedden lessz az ev...
Egészséges ember széklete is okozhat...
Tisztelt Dr! Egy igen szerencsétlen eset miatt írok. A kérdés teljesen komoly, bár leírva talán nem annak tűnik. Dugulást szereltem a WC lefolyó...