Bárányhimlő védettség kivizsgálása

Tisztelt Dr. Úr, Nő A feleségemel most várjuk második gyermekünket és szeretném tudni hogy a bárányhimlő mennyire veszélyes a magzatra. Tudomásom szerint a feleségem gyermekkorában már átesett ezen a betegségen, akkor is kivantéve a fertőzés veszélynek? Tisztelettel: N István

WEBBeteg szakértő válasza varicella témában

Kedves István!

A legegyszerűbb módja a védettség vizsgálatának, a vérvétel. Szerológiai vizsgálattal megnézhető, van-e antitestje feleségének a korábbi fertőzés után, illetve hogy valóban átesett-e bárányhimlőn. HA valaki átesett a fertőzésen, akkor nem kell tartaniuk a fertőzés veszélyétől.

Általános szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. július 28., 16:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 08:09
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Voltam-e bárányhimlős
Kedves Doktor úr, anyukám szerint még nem voltam bárányhimlős. Nagyon félek tőle, hogy elkapom és felnőttként ez sokkal rosszabb. Gondolkozok az...
bárányhimlő terhesen
Tisztelt Doktor Úr! 2 gyermekes anyuka vagyok. Eddig még nem estem át bárányhimlőn. Annak ellenére, hogy a kislányom folyamatosan bölcsibe járt...
Varicella
T.Doktornő/Doktornő! Sajnos nem volt bizonyos, hogy gyerekkoromba voltam-e bárányhimlős, ezért végeztettem erre vonatkozóan egy vérvizsgálatot. A...
Hólyagoshimlő
12 eves vagyok es holyagoshimlos!       Azt szeretnem megtodni hogy hany nepon belul mehetek ki es suliba mert kedden lessz az ev...
Egészséges ember széklete is okozhat...
Tisztelt Dr! Egy igen szerencsétlen eset miatt írok. A kérdés teljesen komoly, bár leírva talán nem annak tűnik. Dugulást szereltem a WC lefolyó...