• Örökölhető?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Úr/Nő! Van egy velem született immunhiányos betegségem, a neve chronikus granulocita anomália.Én megtanultam élni ezzel, de az érdekelne, hogy a gyermekeim vagy az unokáim örökölhetik -e? És ha igen, ez náluk milyen formában jelentkezhet? Én 6 éves koromig gyógyszereket szedtem, volt egy nyirokcsomó műtétem, méhszájműtétem, négyszer tüdőgyulladásom és kilenc fülműtétem! Rájuk is ez a sors vár?

        Dr. Szántó Antónia válasza a immunhiány témában

        Kedves Kérdező, sajnos ez egy genetikai betegség, és így van esély arra, hogy örököljék a gyermekei, de nem feltétlenül. Azt, hogy Önnél pontosan melyik formát mutatja az öröklődés, genetikai vizsgálattal lehetne kimutatni. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia, immunológus
        belgyógyász-immunológus Itt kérdezhet

        Dr. Szántó Antónia

        Kérdés: 2011. szeptember 19., 21:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: