• Miért zsibbad a lábam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly októberben észleltem először, hogy zsibbad a bal lábam térdtől lefelé. Másnap, hogy megkaptam életem első tetanuszát. A tűnet egy hét alatt elmúlt, de januárban minden ok nélkül visszatért. Felkerestem a háziorvost, aki elküldött ortopédiára. Itt megállapították, hogy lúdtalpam van. Az orvos tovább küldött érsebészetre és neurológiára is, mivel a bal talpamon idézem: "Bal térd mozgásai megtartottak, folyadék nem tap. instab nem észlelhető, mk lábon hosszanti és harántboltozat süllyedés, ADP nehezen tapintható." Az érsebész szinte nem is foglalkozott velem, tekintve hogy fiatal vagyok, nem érsebészeti eredetű lesz a baj. Neurológián is jártam, viszont oda előre 3 hét az időpont, szóval mire odaértem nem zsibbadt a lábam. A biztonság kedvéért elküldtem röntgenre is- gerincröntgenre. Idézem: "A lumbalis gerincen enyhe ívű jobbra konvex scoliosis van. A lordosis íve kiegyenesedett. A csigolyák alakja, testmagassága szabályos. A rések nem szűkebbek. Az SI rések szabadok." Most itt tartok, mivel csak április 21-re van új időpontom. (Nem volt panaszom, szó szerint elfelejtettem elmenni.) Három napja újra bizsereg. Két napja arra ébredtem fel, hogy a bal lábam térdtől lefelé nem érzem úgy elzsibbadt. Eddig minidg csak bizsergett, de aznap este el is zsibbadt. Mi lehet az ok? Dohányzom öt éve, gerincproblémám sose volt, asztmám és nőgyógyászati gondjaim voltak gyerekkoromban, más így nem. (Az első zsibbadás- októberben, a tetanusz után: elvágtam a jobb mutatóujjam, az ideg is sérült, összevarrták, amiatt kaptam tetanuszt. Várom válaszát! Köszönettel: Ildiko1985

        Dr. Rákóczi Éva válasza a tetanusz oltás, lábzsibbadás témában

        Tisztelt Hölgyem! A tünetei alapján legfőképpen az ideggyógyásznak kell megnéznie, tehát sajnos ki kell várnia a megadott időpontot. Idegszál eredetű probléma esetén fordulhat elő bizsergés, illetve szóba jöhet mér cukorbetegség, valamint a dohányzás kóroki szerepként. Mindenképpen egy teljes kivizsgálást érdemel.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 31., 09:13; Megválaszolva: 2011. április 18., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés