Tetanusz oltás után lehet e fájdalmas környéki nyirokcsomó megduzzadás?

A derekam környékére kaptam tetanusz oltást, rá 3 napra fájdalmas duzzanatot éreztem a lágyékhajlatomnál. Lehet e az oltástól, vagy keressek más okot? Egyéb trauma nem érte. Kitapintható a duzzanat és csak egyoldali. (Egyéb panaszaim:gyenge vagyok, hasmenésem is van és hányingerem)Kihez forduljak? Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

    Nincs találat!

Dr. Pék Tamás válasza a tetanusz oltás témában

Tisztelt Kérdező! Az oltás környékének duzzanata előfordulhat oltást követően, ez magától szokott gyógyulni, nem biztos hogy nyirokcsomóról van szó. Hasmenés nem szokott tetanusz oltást követően jelentkezni. Ha panaszai elhúzódóan fennállnak, keresse fel háziorvosát. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. május 17., 14:03; Megválaszolva: 2014. május 22., 21:49
Kérdések és válaszok: Egyéb
allergia vagy más
Bizsergés végtagokban
Van-e teendőm a köv. vérkép...
Beütöttem a fejem