Tetanusz emlékeztető

Tisztelt Doktor! Pontosan 1 hete a konnektorban levő fém alkatrész a körmöm alá fúródott. Kb. 2-3 mm széles, 1 mm vastag ez a fém, és kb.3 mm mélyre ment. Vérzett, vizet engedtem rá, betadinnal fertőtlenítettem. Már csak minimálisan érzékeny, de látni a körmön kersztül a bökés helyét a körömágyban. Még a betadine is befolyik a köröm alá. Tegnap (6 napos volt a seb) állatvédőknél segítettem, egész pontosan a kutyák etetőtáljait mostam el, illetve a cicák almos edényét. Az almos edény alja cicaszéklettel volt szennyezve. Most jutott csak eszembe (eltelt már 24 óra) , hogy a víz még a sebhez el tud jutni, így a széklet is eljuthatott. Itthon csak simán kezet mostam, fertőtlenítés már nem történt. Kérdés: 6 nap elteltével begyógyulhatott már annyira ez a nem túl mély seb, hogy tetanuszos fertőzés már ne alakuljon ki? Vagy rohanjak emlékeztető oltásért (nem voltam oltva az elmúlt 10 évben)? Szerintem levegő éri a sebet, így remélem, nincs esély a tetanusz bacik szaporodásának! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza tetanusz oltás témában

Tisztelt Kérdező!

Ilyen módon nem fog megbetegedni, efelől megnyugodhat. További teendő sem szükséges.

Tisztelettel:

Kérdés: 2015. május 31., 14:12; Megválaszolva: 2015. június 06., 08:37
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
többszöri tetanusz
Tisztelt Doktornő! Február 3-án (szombat) egy kisebb sérülés miatt kaptam egy BIOMED márkájú általános tetanusz oltást. Ennek pár napig...
Miért zsibbad a lábam?
Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly októberben észleltem először, hogy zsibbad a bal lábam térdtől lefelé. Másnap, hogy megkaptam életem első...
Toxoplasma vizsgálati eredmények
Érdemes-e oltatnom
Koronavírus elleni oltás