• Fertőzésveszéy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A megszáradt vér (mondjuk egy bolti vásárlás alkalmával kapott bankjegyen) mennyire fertőzésveszélyes? Értem ez alatt például, hogy mennyi esélye van a kórokozóknak, ha kézmosás nélkül benyúltam a számba evés közben, miután megtapogattam az adott bankjegyet. Majd eszembe jutott, hogy nem kellett volna...

        Dr. Rákóczi Éva válasza a fertőzés témában

        Tisztelt Hölgyem! Bizonyos kórokozók, vírusok és baktériumok igen sokáig képesek egy-egy felületen megtapadva fertőzőképesek maradni. De nem minden kórokozó által okozott fertőzés terjed szájon keresztül. Valójában a testünkkel megérintett összes tárgyon lehetnek kórokozók, és sajnos nem mondható meg pontosan, mennyi az esélye annak, hogy éppen innen, vagy onnan kapott-e el fertőzést. Az viszont nagyon fontos, hogy gyakran mosson kezet, és ne nyúlkáljon a szájába mosatlan kézzel.


        Dr. Rákóczi Éva
        infektológus

        Dr. Rákóczi Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 27., 10:34; Megválaszolva: 2011. március 07., 22:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés