Gyermekgyógyászat

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Végzős védőnő hallgató vagyok és lesz egy szigorlatom gyermekgyógyászatból. Az lenne a kérdésem, hogy mi úgy tanultuk, hogy bárányhimlő esetén mentolos hintőpor használatos. Dr. Balogh László könyvében pedig azt írja, hogy a nedvedző sebekre tilos hintőport rakni. Pár fejezettel később a bárányhimlőnél még ajánlja a rázókeveréket (ami tilos) és hintőport is? Akkor most mi igaz? Hogy kell helyesen kezelni a bárányhimlőt? Válaszukat előre is köszönöm. Titika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza bárányhimlő témában

Kedves Kérdező!

Ajánlom Önnek a www.baranyhimlo.hu weboldalt!

Innen idézett válasz a kérdésére:

" A viszketést legfeljebb nagyon vékonyan szórt mentolos hintőporral szabad enyhíteni. A hólyagos bőrt nem szabad bekenni semmilyen krémmel, habbal, tilos a nedves borogatás! Régebben előszeretettel ajánlották a rázókeverék (cinkrázó) használatát, mára azonban egyértelműen bebizonyosodott, hogy hatása inkább ártalmas, mint jótékony. Érdemes betartani ezeket a tanácsokat, mert a fenti szerek használata miatt továbbterjedhet a fertőzés, akár életre szóló hegeket okozva."

Kérdés: 2010. december 26., 16:06; Megválaszolva: 2010. december 29., 22:13
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt